El fiscal general de l'estat demana als fiscals de l'1-O un nou informe sobre l'amnistia

El Suprem ha donat cinc dies a les parts per posicionar-se pel que fa a l'aplicació de la norma

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, en una atenció als mitjans prèvia a la Junta de Fiscals de Catalunya

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, en una atenció als mitjans prèvia a la Junta de Fiscals de Catalunya / Pol Solà i Marta Vidal

ACN

El fiscal general de l'estat, Álvaro García Ortiz, ha demanat als fiscals del judici de l'1-O, Javier Zaragoza i Jaime Moreno, un nou informe sobre la llei d'amnistia, després que el Tribunal Suprem hagi donat cinc dies a les parts perquè es posicionin sobre la norma. García Ortiz ha demanat el nou text en una reunió que ha mantingut aquest matí amb Zaragoza i Moreno, segons han indicat a l'ACN fonts de la Fiscalia.

Els fiscals han recordat al seu superior que ja havien elaborat un informe sobre la llei, en què la consideraven no aplicable per al delicte de malversació, però ell els ha replicat que aquell text era "genèric" i que ara en cal un de "processal". Zaragoza i Moreno han entomat l'encàrrec d'elaborar el nou estudi.

La cimera entre els tres fiscals ha tingut lloc poc després que el Suprem hagi fet els primers passos després de la publicació de la Llei d'amnistia al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). El jutge Llarena ha donat un termini de cinc dies a les parts perquè es posicionin sobre com creuen que s'ha d'aplicar la norma, i ha decidit mantenir l'ordre de detenció a l'Estat contra l'expresident Carles Puigdemont, Marta Rovira, Lluís Puig i Toni Comín.