Junqueras s'acomiada de la militància en una carta: "Ho tornarem a donar tot"

Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu

Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu / Arxiu / Natàlia Segura

EFE

El fins ahir dilluns president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha acomiadat aquest dimarts de la militància amb una carta, que ha compartit a kes xarxes socials, en la qual entre línies anticipa la seva voluntat de recuperar el lideratge del partit en el congrés nacional del 30 de novembre: "Ho tornarem a donar tot".

En la missiva, Junqueras informa que ha obert "un procés de reflexió i escolta activa abans de decidir què és el millor per al partit, la ciutadania i el país". "El meu propòsit és el de continuar escoltant-te i parlar amb tu, amb tots vosaltres, des de la confiança i la calma. L'escolta activa necessita el seu temps per a comprendre i pensar de quina forma podem donar el millor de nosaltres mateixos al servei d'ERC", afegeix.

Junqueras mostra "orgull i honor" per haver escrit al costat dels militants "en primera persona una pàgina excepcional en la història de Catalunya", iniciada el 2011, quan va ser elegit president de la formació.

Després d'aquest període, en el qual recorda que ha passat quatre anys en la presó i altres tres sota una inhabilitació per a càrrec públic que encara recau sobre ell, assenyala: "És hora que obrim una altra vegada les portes de bat a bat a la millor estratègia que ha definit ERC des dels seus orígens: els consensos, la suma, l'obertura i la conquesta política dels cors".

"Ho tornarem a donar tot perquè la nació es converteixi en un nou Estat lliure, republicà, socialment avançat i pròsper dins de la UE", conclou.

Junqueras va formalitzar ahir davant la direcció del partit la seva renúncia, anunciada ja el passat 15 de maig, i aquest dimarts ha acudit novament a la seu del partit, on ha recollit les seves pertinences i s'ha acomiadat dels seus treballadors.

Amb la marxa de Junqueras es posa punt final a una etapa que va començar el 2011, quan el tàndem format per ell i l'encara secretària general, Marta Rovira, va prendre les regnes del partit per a deixar enrere la guerra oberta entre Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós.

Després de tres revessos electorals seguits, culminats amb la desfeta de les últimes eleccions catalanes (de 33 a 20 escons), ERC es divideix ara entre els qui creuen que Junqueras ha de continuar pilotant el vaixell i els qui volen tancar definitivament aquest capítol.

L'última paraula la tindrà la militància en un congrés nacional que tindrà lloc el 30 de novembre