El Senat, en mans del PP

Pedro Rollán (PP) ha obtingut 142 vots de 259

Pedro Rollán després de ser escollit president del Senat

Pedro Rollán després de ser escollit president del Senat / Agències

ACN

El popular Pedro Rollán ha estat escollit nou president del Senat en primera votació amb 142 vots a favor de 259 vots. Vox ha presentat el seu propi candidat, el senador Ángel Pelayo Gordillo, que ha obtingut només 3 vots. La resta de senadors, 114, han votat en blanc. Els populars tenen majoria absoluta a la cambra alta, amb 141 senadors i això es reflecteix també a la Mesa, on el PP ocupa tres llocs més. El popular Javier Maroto serà el vicepresident primer i Eva Ortiz i Marimar Blanco ocuparan dues secretaries, la primera i la segona. D'altra banda, el socialista Guillermo Fernández Vara serà el vicepresident segon, i els socialistes Maria de los Ángeles Luna i Francisco Manuel Fajardo seran els secretaris tercer i quart.

Un cop escollida tota la Mesa, el senador socialista català Martí Sans, que havia encapçalat la Mesa d'Edat, ha cedit la presidència a Rollán, que ha jurat acatar la Constitució.

Pedro Rollán és el vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, va ser senador en l'anterior legislatura i presideix el partit a Torrejón de Ardoz.