Yolanda Díaz presentarà dimarts l’informe jurídic de Sumar que avala la seva proposta d’amnistia

La vicepresidenta segona en funcions carrega contra Ayuso per cridar a la manifestació de SCC

Yolanda Díaz en una imatge d'arxiu

Yolanda Díaz en una imatge d'arxiu / Redacció

ACN

La vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest divendres que el seu espai polític presentarà el proper dimarts a l’Ateneu de Barcelona un informe jurídic que fa temps que treballa i que avala l’amnistia als encausats per l’1-O i les seves derivades. Aquesta, segons la formació, serà la base sobre la que Sumar bastirà la seva proposta d’amnistia i que és amb la que negocia el text amb independentistes i socialistes. Díaz, que ho ha explicat a una entrevista al Cafè d’Idees d’RTVE, no ha donat més detalls, però ha emmarcat l’informe en els “treballs” que estan fent per a negociar l’amnistia i la investidura de Pedro Sánchez.

D’altra banda, la també ministra de Treball en funcions ha criticat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, hagi estat cridant a participar en la manifestació de diumenge que ha convocat Societat Civil Catalana contra l’amnistia i l’autodeterminació a Barcelona. “Qui vulgui manifestar-se, mentre no sigui de forma violenta, ho pot fer, per suposat. Però a mi no m’hi veuran mai incendiant una part contra l’altra. Si jo alentès com a ministra una manifestació, no vull pensar què passaria. Hi ha presidents i presidentes que criden a la manifestació i no passa res”, ha criticat.

Per últim, i després de no entrar a valorar ni detallar res més sobre la negociació amb el PSOE i els independentistes, ha carregat contra el PP per “no tenir projecte” per a Espanya ni per a resoldre el “problema polític” amb Catalunya. “La postura del PP és abdicar de la política, és la seva única posició, això i incendiar Catalunya com va fer Aznar”, ha sentenciat.