Centenars de persones protesten per onzena nit consecutiva contra l'amnistia davant la seu del PSOE

La concentració es desenvolupa sense incidents greus amb crits i pancartes contra Sánchez i Puigdemont

Una bandera estelada amb la cara de Pedro Sánchez tatxada i un cartell contra l'amnistia durant les protestes davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid

Una bandera estelada amb la cara de Pedro Sánchez tatxada i un cartell contra l'amnistia durant les protestes davant la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid / Marta Vidal / Oriol Bosch

Marta Vidal / Oriol Bosch (ACN)

L'onzena nit de protestes contra l'amnistia i la investidura del socialista Pedro Sánchez davant la seu del PSOE a Madrid ha acabat sense incidents. La manifestació ha començat cap a quarts de vuit de la tarda, a la cruïlla entre el carrer Ferraz i Marqués d'Urquijo, i ha reunit entorn de 1.200 persones, segons la delegació del govern espanyol. De nou, a la protesta d'aquest dilluns s'han proferit crits contra Sánchez i l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a favor de la "unitat nacional", a més de consignes racistes, homòfobes i d'extrema dreta. 'Sánchez, covard!', 'No ens enganyen, Catalunya és Espanya', 'No és un president, és un delinqüent' o 'És una dictadura, no investidura' són alguns dels crits que s'han sentit.

L'onzena jornada de protestes ha començat cap a quarts de vuit del vespre, convocada a través de les xarxes socials per diversos perfils d'extrema dreta i que comptava, un dia més, amb el suport de Vox. De nou, la seu del PSOE es trobava completament blindada per un ampli dispositiu de la Policia Nacional que ha encapsulat la manifestació i que, finalment, no ha hagut d'intervenir com sí que havien fet en algunes de les últimes concentracions.

Durant la concentració, els manifestants han proferit crits contra el líder socialista, Pedro Sánchez, a qui han acusat de ser un "fill de puta i covard" i en diverses ocasions s'ha sentit: "Bombes a Ferraz, la solució final". Els concentrats també han acusat el Partit Popular (PP) de ser "el mateix" que el PSOE i, de fet, en un moment de la manifestació han escridassat i xiulat a una persona ha aixecat una bandera dels populars. Així mateix, en repetides ocasions han demanat l'empresonament de Puigdemont.

Més enllà de crits contra l'amnistia, Sánchez i Puigdemont, en la manifestació els concentrats també han proferit crits racistes i homòfobs. Entre d'altres, s'han sentit consignes com: "No em pegui vostè, em dic Mohamed", "Amb els moros, no teniu collons", "Espanya cristiana i no musulmana" o contra el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, a qui escridassaven: "Marlaska, maricón". Els concentrats també han acusat la premsa espanyola de "manipuladora" i al cos de Policia Nacional de "sotmetre's" a les ordres del govern espanyol: "Policia Nacional, defensa l teva nació".

Les protestes d'aquest dilluns han coincidit amb el dia en què s'ha fet pública la llei d'amnistia pactada entre el PSOE i Junts de Catalunya i en què aquesta ha quedat registrada al Congrés pels socialistes.