Unes 500 persones es concentren contra la investidura de Sánchez als voltants del Congrés i increpen periodistes

S'ha viscut algun moment de tensió entre els mateixos manifestants per una bandera franquista

Protesta als voltants del Congrés amb motiu del debat d'investidura de Pedro Sánchez.

Protesta als voltants del Congrés amb motiu del debat d'investidura de Pedro Sánchez. / ACN

ACN

Unes 500 persones, segons la delegació del govern espanyol a Madrid, protesten pels acords d'investidura de Pedro Sánchez als voltants del Congrés enmig d'un ampli dispositiu policial de 1.600 agents que blinda la cambra baixa. Els manifestants increpen periodistes que cobreixen la concentració com un equip de TV3 que intentava recollir declaracions dels que participen de la protesta. I són molt constants proclames com 'la premsa és còmplice del cop d'estat'. També s'han viscut moments de tensió entre els mateixos manifestants quan una persona ha penjat a les tanques col·locades per la policia una bandera franquista amb l'escut de l'àliga. Alguns dels concentrats li han recriminat i li han demanat que la retirés.

Els agents de la policia només deixen acostar-se al Congrés a les persones acreditades per mantenir els manifestant allunyats de l'edifici i han col·locat tanques per barrar-los al pas. Es poden sentir crits com 'Sánchez dimissió' i 'Puigdemont a presó'. Alguns dels diputats i autoritats han entrat al Congrés per una porta secundària per estalviar-se coincidir amb els manifestants. Tot plegat, en un clima de crispació després de dotze nits consecutives de protestes als voltants de la seu del PSOE.

Els manifestants han rebut amb crits de suport els diputats i membres de Vox i, en canvi, han criticat els que ja han anunciat que votaran a favor de la investidura de Sánchez. Es repeteixen les proclames que s'han anat sentint en els últims dies en les protestes com 'Sánchez a presó' o 'No és un president, és un delinqüent".

1.600 agents participen de l'operatiu, 600 més que en el ple que va escollir Mariano Rajoy president el 2016. I es tracta d'un dispositiu similar al de partits de futbol com el Reial Madrid-Braga, que va concentrar 1.700 policies, però lluny d'esdeveniments com les eleccions.