Podem continuarà dins del grup parlamentari de Sumar tot i les crítiques a Yolanda Díaz per voler "silenciar" el partit

Ione Bearra diu que "encara és d'hora" per decidir si aniran en solitari a les eleccions europees

Les diputades de Podemos, Irene Montero i Ione Belarra, en la sessió constitutiva de les corts generals, celebrada aquest dijous al Congrés dels Diputats

Les diputades de Podemos, Irene Montero i Ione Belarra, en la sessió constitutiva de les corts generals, celebrada aquest dijous al Congrés dels Diputats / Javier Barbancho

ACN

La secretària general de Podem, Ione Belarra, ha apuntat aquest dimecres en una entrevista a TVE que, tret que Sumar els expulsi, els cinc diputats de la seva formació continuaran formant part del grup de Sumar al Congrés dels Diputats. Això, malgrat denunciar que el PSOE i Sumar els han "fet fora del govern" i ara els intenten "silenciar". "Jo no descarto que igual que ens han fet fora del govern ens facin fora del grup parlamentari, però tenim dret a ser al grup parlamentari", ha afirmat. Belarra ha apuntat que "encara és d'hora" per decidir si la seva formació concorre en solitari a les eleccions europees del juny del 2024.

Després de pronunciar discursos molt durs respecte al PSOE i Sumar aquest dimarts, durant els actes d'intercanvi de carteres, Ione Belarra i la ja exministre d'Igualtat Irene Montero han carregat de nou aquest dimecres contra la seva "expulsió" del govern espanyol.

A TVE, Belarra ha afirmat que "són dies tristos" per "s'ha consumat un error polític" i "Sánchez ha aconseguit treure del govern" una formació que "ha estat el principal protagonista de les transformacions del país". "Em sembla que l'estratègia de govern de pròrroga és un absolut error", ha dit.

Segons Belarra, els ministres de Sumar i del PSOE "són indistingibles", perquè "només mana Pedro Sánchez", i el seu govern "no afronta els temes de fons". La sortida de Podem, ha afegit, és "una pèssima notícia per al país".

Amb tot, Belarra ha deixat car que Podem no sortirà de mutu propi del grup de Sumar al Congrés, on té cinc diputats. "Estem aquí i seguirem parlant alt i clar per seguir impulsant transformacions".

Pel que fa a la possibilitat que Podem concorri sense Sumar a les eleccions europees, Belarra ha apuntat que encara "és aviat per prendre la decisió". Amb tot, ha afirmat que Podem actuarà amb "total autonomia política" perquè Espanya necessita "una esquerra transformadora que no es mimetitzi amb el PSOE".

En un missatge a X, l'exministra d'Igualtat Irene Montero ha acusat el PSOE i Sumar de fer una "guerra permanent" a Podem. "Si Podem (i no diguem Pablo Iglesias) hagués fet fora algú, Podem seria superb per fer fora. Si Sánchez i Díaz fan fora Podem del govern, els superbs també són els de Podem per no marxar. Guerra permanent contra Podem. Mal favor al bloc progressista", ha escrit.