Junts i el PSOE celebraran la seva primera reunió amb el verificador el dissabte a Ginebra

El partit de Puigdemont anul·la el Consell Nacional previst per aquell dia

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el secretari general de Junts, Jordi Turull, reunits amb el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán; la presidenta del grup al Parlament Europeu, Iratxe García-Pérez, i Javier Moreno.

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el secretari general de Junts, Jordi Turull, reunits amb el secretari d'Organització del PSOE, Santos Cerdán; la presidenta del grup al Parlament Europeu, Iratxe García-Pérez, i Javier Moreno. / ACN

ACN

Les delegacions de Junts per Catalunya i el PSOE es reuniran aquest dissabte a Ginebra, segons ha avançat Catalunya Ràdio. Serà la primera trobada entre les dues formacions després de la investidura de Pedro Sánchez i la primera amb el mecanisme del verificador internacional, que totes dues parts mantenen en secret. Per a poder encabir-ho a l'agenda, el partit de Carles Puigdemont ha anul·lat el Consell Nacional previst per aquell mateix dia. L'acord d'investidura que van assolir fixava una taula de partits que es reuniria periòdicament. La voluntat és que aquestes reunions siguin "secretes i discretes".

Fruit de les diferències, l'acord d'investidura establia la creació "d'un mecanisme entre les dues organitzacions" que tindrà caràcter "internacional" i que s'encarregarà "d'acompanyar, verificar i fer el seguiment del tot el procés de negociació i dels acords entre les dues formacions". La identitat d'aquest mecanisme de verificació continua sent un secret.

En el pacte entre tots dos partits també s'establia que en la primera reunió -que es fixava per al novembre- Junts proposarà la celebració d'un referèndum d'autodeterminació, i el PSOE "defensarà el desenvolupament ampli" de "l'Estatut del 2006" i el "ple desplegament i respecte a les institucions de l'autogovern i a la singularitat institucional, cultural i lingüística de Catalunya".

La reunió finalment tindrà lloc aquest dissabte, 2 de desembre, malgrat que l'acord d'investidura entre el PSOE i Junts fixava que se celebraria abans d'acabar el mes de novembre.