Moren quatre migrants a Cadis en ser obligats a llançar-se al mar des d’una embarcació

Quatre persones més han sigut traslladades a l’hospital amb una hipotèrmia greu

Una embarcació plena d'immigrants magribins

Una embarcació plena d'immigrants magribins / EFE

EFE

Quatre immigrants magribins han mort i quatre més han sigut traslladats a l’hospital amb una hipotèrmia greu en un incident ocorregut aquesta tarda en aigües de Cadis, quan els pilots de l’embarcació semirígida on viatjaven els han obligat a llançar-se al mar.L’embarcació ha arribat primer als voltants de la platja de Camposoto, a San Fernando (Cadis).

Aquí els tripulants han obligat 27 dels ocupants a llançar-se al mar. D’aquests, 23 han sigut rescatats amb vida i 4 han acabat morint. A continuació, els pilots de l’embarcació han continuat cap al canal de Sancti Petri, on han obligat a llançar-se al mar els altres 8 ocupants, que han sigut rescatats, tot i que 4 han sigut traslladats a l’hospital amb hipotèrmia greu.

Un ha explicat que s’havien negat a llançar-se al mar, com havien fet els altres ocupants, però els pilots els han obligar a fer-ho amenaçant-los amb un ganivet, segons fonts de la Creu Roja. Posteriorment, els pilots de l’embarcació han fugit mar endins.

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim, així com equips d’atenció de la Creu Roja, han acudit a la zona per atendre els immigrants i iniciar la investigació sobre els fets.