Sánchez ofereix tres dates a Feijóo per reunir-se abans d'acabar l'any

El PP considera que l'oferta vol "apartar l'atenció" de la presa en consideració de la llei d'amnistia

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo encaixant mans després que el socialista hagi estat investit nou president

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo encaixant mans després que el socialista hagi estat investit nou president / Dani Puch / POOL.ACN

ACN

El gabinet de Pedro Sánchez ha proposat al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, tres dates per formalitzar una reunió, dues abans de Nadal i la tercera abans d'acabar l'any. L'executiu estatal ha reiterat als populars la proposta d'avançar a través d'una comissió de treball en la renovació del Consell General del Poder Judicial, caducat des de fa cinc anys, en la reforma de l'article 49 de la Constitució -perquè la paraula 'disminuïts' desaparegui de la Carta Magna- i en el finançament autonòmic. El PP ha confirmat que ha rebut l'oferta del gabinet de Sánchez i l'ha acusat de voler "apartar l'atenció" de la presa en consideració al Congrés de la llei d'amnistia. Tot i això Feijóo acudirà a la reunió "per sentit institucional i democràtic".

El gabinet del president del PP ha indicat que ja treballa amb Moncloa per trobar una data "adequada" i ha descartat qualsevol possibilitat que la trobada passi per una mesa de negociació "en els termes acordats amb els partits independentistes".

El PP ha corroborat que el PSOE ha ofert "diverses dates" però ha subratllat que prefereix pactar "el què i el per a què abans del quan". També ha demanat una odre del dia de la reunió "per escrit" i ha avançat que Feijóo hi incorporarà diversos temes.

Sobre les tres qüestions difoses per l'executiu estatal, el PP alerta que per renovar el CGPJ és "imprescindible" modificar la llei per "despolititzar" la justícia "en els termes que reclama Europa". Pel que fa al finançament autonòmic, els populars exigeixen a Sánchez que abandoni la negociació bilateral Generalitat-govern espanyol recollida a l'acord d'investidura i que respecti "totes les Comunitats Autònomes i no privilegiï només una d'elles".

I pel que fa a la reforma de la Constitució per modificar l'article 49, "la resposta és sí i quan abans millor, sempre que els socis de Sánchez donin garanties que no utilitzaran aquest canvi per demanar noves modificacions al text constitucional".