El relleu de Nadia Calviño: María Jesús Montero agafa la vicepresidència primera i Carlos Cuerpo serà el nou ministre d'Economia

Montero era actualment vicepresidenta quarta i responsable del ministeri d'Hisenda i Funció Pública

La cartera d'Economia l'assumeix el fins ara secretari general del Tresor i Finançament Internacional

María Jesús Montero

María Jesús Montero / Gustavo Valiente/EFE

ACN

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ascendeix de la vicepresidència quarta a la vicepresidència primera del govern espanyol, càrrec que fins ara ocupava Nadia Calviño. Així ho ha explicat aquest divendres Pedro Sánchez en una compareixença on ha anunciat la designació de Carlos Cuerpo com a nou ministre d'Economia. L'ascens de Montero i l'entrada de Cuerpo suposa el primer canvi que realitza l'executiu d'ençà de la investidura de Sánchez el passat mes de novembre. La marxa de Calviño a la presidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha precipitat un relleu a Economia que Sánchez ha aprofitat per reduir a tres el nombre de vicepresidències, càrrec que a partir d'ara ostentaran Montero, Yolanda Díaz i Teresa Ribera.

"No és necessari fer menció al bagatge de María Jesús Montero en totes les responsabilitats que ha ocupat, però no vull deixar de subratllar que els nostres èxits econòmics, així com el reforç de l'estat del benestar compatible amb les polítiques de consolidació fiscal que ve fent aquest govern, no haurien sigut possibles sense l'intens i brillant treball de Montero", ha explicat Sánchez.

Sánchez ha detallat que els canvis de cartera suposarà també que les atribucions de Funció Pública passin del ministeri d’Hisenda al de Transformació Digital que dirigeix José Luis Escrivá. “Amb aquesta decisió pretenem reforçar la nostra aposta per una administració moderna, més àgil, eficient, que aprofiti totes les oportunitats de la digitalització i la intel·ligència artificial”, ha indicat el president.

Carlos Cuerpo, el nou ministre d'Economia

Carlos Cuerpo era fins ara secretari general del Tresor i Finançament Internacional. Segons Pedro Sánchez, el nou ministre, que és doctor en economia i tècnic comercial de l'Estat, destaca per la seva "solvència i honestedat".