El CIS dibuixa un empat tècnic entre el PP i el PSOE

ERC (2,1%) es torna a situar per davant de Junts (1%) al baròmetre del mes de febrer

Reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest divendres al matí al Congrés dels Diputats

Reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, aquest divendres al matí al Congrés dels Diputats / Premsa PP

ACN

 El baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) del mes de febrer dibuixa un empat tècnic entre el PP (33,2% dels vots) i el PSOE (33%) si es produïssin unes noves eleccions. Sumar es manté en tercera posició amb el 10,2% dels vots i creix lleugerament respecte al 9,7% del mes de gener, i Vox, amb el 7,9% perd quatre dècimes respecte al baròmetre del gener, que li donava el 8,3% dels vots. Per darrere, Podem obtindria el 2,9% dels vots a tot l'Estat. ERC seria cinquena força amb el 2,1% (1,4% al gener) i recuperaria espai respecte a Junts, que es quedaria amb l'1% de les paperetes (1,5% al gener).

A la pràctica, el resultat suposa que el PSOE retrocedeix un punt respecte al mes de gener, quan el CIS li atorgava el 34% dels vots, i el PP guanya més d'un punt respecte al 32,1% anterior.

El baròmetre (4.000 entrevistes, 529 a Catalunya) es va fer entre l'1 i el 6 de febrer i recull els possibles efectes de la dificultat de la negociació de la llei d'amnistia entre el PSOE i Junts.

Pedro Sánchez és el president preferit pel 25,6% dels espanyols, mentre que Feijóo es queda amb el 17,2% i Yolanda Díaz apareix en tercera posició amb el 7,2%. Santiago Abascal els segueix amb el 5% de les respostes, i Isabel Díaz Ayuso tanca la llista amb el 3,5%.

Malgrat que Pedro Sánchez és el president amb més partidaris, la majoria dels ciutadans li atorga "cap confiança" (45,2%) o "poca confiança" (23,3%). Un altre 23,4% diu que li té "bastanta confiança" i un 6,3% "molta confiança".

És un resultat similar al de Feijóo, a qui un 37,8% no li té "cap confiança" i un 34,6% "poca confiança". Un 20,2% diu que li té "bastanta confiança" i un 5,7% "molta confiança".

Tots suspenen

Pel que fa a la nota que els ciutadans atorguen als polítics, tots suspenen. La que té la nota més alta és Yolanda Díaz, amb un 4,27, seguida de Pedro Sánchez amb un 4,25. Alberto Núñez Feijóo es queda amb un 4,18 i Santiago Abascal obté la nota més baixa, un 2,76.

Pel que fa a les preocupacions dels ciutadans, els problemes econòmics continuen en primer lloc amb el 27,4% de les respostes, seguit dels 'problemes polítics en general, amb el 22,3%, i l'atur, també amb el 22,3%. La llei d'amnistia només preocupa un 1,8% dels ciutadans, els nacionalismes un 1,6% i la independència de Catalunya un 2,7%.