Puente, sobre la decisió d'Ábalos de no deixar l'escó: "Un bon socialista no pot anar al Grup Mixt"

El ministre de Transports diu que li costa creure que l'exdirigent hagi pogut ficar la mà a la caixa

El ministre de Transports i Mobilitat, Óscar Puente, al costat del secretari d'Estat, José Antonio Santano

El ministre de Transports i Mobilitat, Óscar Puente, al costat del secretari d'Estat, José Antonio Santano / ACN

ACN

El ministre de Transports, Óscar Puente, ha lamentat aquest dimarts la decisió de José Luis Ábalos de no deixar el seu escó al Congrés malgrat que el PSOE li hagi demanat que ho faci. "Un bon socialista, i no tinc cap dubte que Ábalos ho és, no pot anar al Grup Mixt, ha de prendre una decisió que estigui a l'altura de la seva trajectòria", ha afirmat en una roda de premsa a Madrid. A parer seu, el que se li demana a l'exministre és que assumeixi la "responsabilitat política" d'haver fitxat a un assessor -Koldo García- ara investigat en un cas de presumpta corrupció en la compra de mascaretes. Tot i això, ha dit que manté la seva confiança en Ábalos i ha assegurat que li costa creure que hagi pogut "ficar la mà a la caixa".

Preguntat per la compareixença d'Ábalos anunciant que es mantindria al seu escó, Puente ha dit que la situació "des del punt de vista polític i personal" és "absolutament trista". "Si m'haguessin dit que l'executiva federal del PSOE hauria estat a la situació de demanar-li l'acta perquè ell es negava no ho hauria cregut. No és coherent amb tota la trajectòria de José Luis Ábalos, que ha sigut un militant exemplar, que ha sigut i és un gran socialista, i que ha sigut un gran ministre", ha lamentat.

"Per a ell l'important és no acabar la seva trajectòria política com si fos un corrupte. Ningú, per descomptat al PSOE, l'està acusant de corrupció. Hauria de veure-ho per creure que José Luis Ábalos ha ficat la mà. Em costa moltíssim de creure, i mentre no ho vegi no ho creuré", ha manifestat. Tot i això, ha dit que la situació no es tracta de corrupció, sinó "d'estricta responsabilitat política".

"El que se li demana és quelcom molt obvi i evident. Que assumeix la responsabilitat política que ha tingut en la designació directa d'una persona que ha estat al seu costat i que no ha estat a l'altura del que és el PSOE i ha causat un gravíssim mal a les nostres sigles", ha afirmat. Segons Puente, els polítics tenen, sobretot quan es tracta de col·laboradors, una responsabilitat personal 'in eligendo' i 'in vigilando', és a dir, en l'elecció i el control de les persones que tenen al seu entorn.

Puente ha respost així a les declaracions de José Luis Ábalos en una compareixença sense preguntes al Congrés on ha anunciat que no deixarà l'escó de diputat. Davant una important presència mediàtica, l'exministre de Foment ha recordat que "no està acusat de res", ni forma part de la investigació del 'cas Koldo', ni ha tingut "cap enriquiment il·lícit". "No puc acabar la meva carrera política com un corrupte, quan soc innocent", ha reblat.