La comissió d'investigació del 'cas Koldo' al Senat cita a Ábalos pel 6 de maig i a Santos Cerdán pel 30 d'abril

L'organisme també acorda convocar a la presidenta del Tribunal de Comptes el 29 d'aquest mes

L'exministre José Luis Ábalos, aquest dimarts en una roda de premsa al Congrés per parlar del 'cas Koldo'

L'exministre José Luis Ábalos, aquest dimarts en una roda de premsa al Congrés per parlar del 'cas Koldo' / Miquel Vera

ACN

La comissió d'investigació del 'cas Koldo' del Senat, on el PP té majoria absoluta, ha acordat aquest dimecres convocar a l'exministre de Transports, José Luis Ábalos, per una compareixença el pròxim 6 de maig.

Segons han indicat fonts del PP, l'organisme que estudia les "ramificacions" d'aquesta trama de suposades comissions en la compra de material sanitari durant la pandèmia també ha decidit convocar al secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, pel pròxim 30 d'abril.

Un dia abans s'interrogarà també a la presidenta del Tribunal de Comptes, Enriqueta Chicano. Aquest ronda de compareixences arribarà després de les aparicions d'altres noms destacats com el de Salvador Illa, que anirà al Senat la setmana vinent.

Pel que fa a Koldo, antic assessor de l'exministre de Transports i Mobilitat José Luis Ábalos que dona el nom al cas, està citat a declarar el 22 d'abril al matí. Tot i això, fonts parlamentàries han apuntat avui a l'ACN que, a hores d'ara, no els ha sigut possible contactar-hi. Segons la legislació actual, tots els ciutadans espanyols i els estrangers que resideixin a l'Estat estan obligats a comparèixer personalment si els reclama una comissió d'investigació del Congrés o el Senat.