Una jove iraniana que es va viralitzar per la seva desafiadora conducta en les protestes al seu país, lligant-se el cabell solt sense el vel islàmic, va ser assassinada a tirs per la repressió del règim, que intenta aplacar les massives manifestacions que sacsegen al país després de la mort d'una dona detinguda per la policia de la moral, avança el portal infobae.com.

Hadith Najafi, de 20 anys, s'havia fet viral després de la difusió del vídeo en la qual, sense vel, es lliga el seu cabell ros abans d'una manifestació.

La jove va ser assassinada en Karaj, va informar l'agència ANSA citant diverses denúncies aparegudes en les xarxes socials i, en particular, de la periodista iraniana Masjh Alinejad, que en el seu perfil de Twitter va revelar que “tenia només 20 anys i va ser assassinada amb sis projectils a la ciutat de Karaj”.

Les notícies de premsa locals i continguts difosos per alguns activistes van assenyalar que la jove va ser executada a la ciutat situada a 20 quilòmetres a l'oest de Teheran, amb tirs en la cara, el coll, el pit i una mà.

A més, també es va difondre el vídeo de la seva família plorant en el funeral, on recordaven l'esperit noble de Najafi i el molt que li agradava ballar.

41 morts en les protestes

En aquests enfrontaments han mort 41 persones, entre ells efectius de les forces de seguretat, segons l'últim recompte de la televisió estatal IRIB de fa dos dies.