Iran executa el segon pres relacionat amb les protestes socials al país

Estava condemnat per matar dos membres de les forces de seguretat i ferir-ne quatre més

Manifestants amb pancartes i banderes contra el règim d'Iran en una marxa a Roma

Manifestants amb pancartes i banderes contra el règim d'Iran en una marxa a Roma / Mauro Scrobogna/LaPresse via ZUM / DPA

EP

Les autoritats iranianes han executat aquest dilluns el segon presoner que ha estat oficialment condemnat per un presumpte delicte derivat de les protestes que s'organitzen en diferents punts del país des de la mort sota custòdia policial de la jove kurda Mahsa Amini.

El presoner, identificat com a Majidreza Rahnavard, estava condemnat a pena de mort per matar dos membres de les forces de seguretat i ferir-ne quatre més amb un arma blanca a finals de novembre.

Els agents haurien arrestat el sospitós el 28 de novembre, mentre planejava fugir del país. Immediatament després de la detenció, hauria començat el procés del seu cas, informa l'agència de notícies semioficial Tasnim.

En la sessió del tribunal, l'acusat hauria acceptat la seva autoria dels crims, lamentant que ha "afligit a moltes famílies".

A finals de la setmana passada, Iran va anunciar que havia executat al primer presoner, identificat com a Mohsen Shekari, condemnat per ferir "intencionadament" a un guàrdia de seguretat amb un ganivet llarg i bloquejar un carrer de la capital.

TEMES