Una explosió sacseja la zona militar de l'aeroport de Kabul

EFE

El Govern interí dels talibans ha afirmat aquest diumenge que ha tingut lloc una explosió als voltants de la zona militar de l'aeroport de Kabul, causant un nombre de morts i ferits que no ha estat revelat per les autoritats.

"Aquest matí ha tingut lloc una explosió fora d'una caseta de vigilància a la zona militar de l'aeroport de Kabul" ha afirmat a EFE el portaveu del ministeri de l'Interior afganès, Abdul Nafi Tekor.

La font ha confirmat que l'explosió, la causa de la qual no ha estat revelada de moment, ha deixat "un nombre de morts i ferits", sense indicar la xifra exacta.

"Compartirem més informació després d'investigar la zona" ha dit Tekor.

Tot i que els talibans, que governen Afganistan des que van aconseguir el control de Kabul el 15 d'agost de 2021, no han confirmat si l'explosió d'avui és fruit d'un atemptat, el país ha experimentat un augment dels atacs.

El grup jihadista Estat Islàmic (EI) de Khorasan, la branca afganesa del grup terrorista, s'ha erigit en la principal amenaça a l'estabilitat del país, si bé els fonamentalistes insisteixen a negar que l'organització representi un desafiament de seguretat.

EI va assumir l'autoria d'un atac el dilluns passat on van morir tres membres de les forces de seguretat dels talibans, inclòs un comandant de la policia, al nord-est d'Afganistan.

El passat 12 de desembre, el grup jihadista va dur a terme un atac contra un hotel freqüentat per ciutadans xinesos a Kabul, en el qual van morir els tres assaltants i 18 persones van resultar ferides.

En resposta als seus atacs, els talibans han dirigit operacions en diversos punts del país en un intent per desarticular als jihadistes i materialitzar les promeses de seguretat que van fer durant la guerra, abans d'arribar al Govern, quan van assegurar que les zones sota el seu control estaven lliures de terrorisme i crims.