Almenys 68 morts en estavellar-se un avió a Nepal

L'accident ha tingut lloc quan l'aparell de la companyia Yeti Airlines, que s'ha "trencat en trossos", intentava aterrar a la ciutat turística de Pokhara

Almenys 68 morts en estavellar-se un avió a Nepal

Almenys 68 morts en estavellar-se un avió a Nepal / EFE

Reuters

Almenys 68 persones han mort aquest diumenge en estavellar-se un avió quan intentava aterrar a la ciutat nepalesa de Pokhara, a uns 200 quilòmetres de la capital, Kàtmandu, d'on s'havia enlairat. A l'aparell de la companyia Yeti Airlines viatjaven 72 persones, entre les quals hi havia dos nens, quatre membres de la tripulació i 15 ciutadans estrangers, segons ha informat el portaveu de l'aerolínia, Sudarshan Bartaula. Les operacions de cerca i rescat han quedat suspeses fins demà, han precisat les autoritats locals, que reconeixen que no tenen esperança de trobar supervivents.

L'aeronau va entrar en contacte amb l'aeroport des del congost de Seti a les 10.50 (hora local) i després es va estavellar, ha concretat l'autoritat d'aviació civil en un comunicat. "L'avió s'ha trencat en trossos", ha afirmat el portaveu de l'ens, Jagannath Niroula. En concret, s'ha precipitat cap a un congost entre dos cims situat prop de l'aeroport de Pokhara, un destí popular entre muntanyencs i pelegrins.

Respecte a les possibles causes que han provocat el sinistre, Niroula, ha explicat que "el cel estava serè" i que caldrà esperar a la caixa negra i a la recerca que es dugui a terme.