Els cinc tripulants del submarí 'Titan' han mort per una implosió en l'aparell

Un robot de la Guàrdia Costera nord-americana ha trobat restes del vehicle a la vora del Titanic

El submarí Titan en una imatge d'arxiu

El submarí Titan en una imatge d'arxiu / OCEANGATE / EUROPA PRESS

ACN / Idoya Noain

El desenllaç més tràgic del Titan, el submarí desaparegut des de diumenge, sembla confirmar-se.  Els cinc tripulants del submarí turístic que es va submergir diumenge per anar a visitar les restes del Titanic han mort per una "catastròfica pèrdua de pressió a l'aparell", segons ha confirmat en roda de premsa aquest divendres John Mauger, comandant del Primer Districte de la Guàrdia Costera dels Estats Units. Mauger, que ha ofert les "condolències més profundes" del cos a les famílies. Mauger ha explicat que la pressió externa va provocar una implosió en l'aparell, almenys cinc fragments del qual han estat detectats aquest matí per un robot de la Guàrdia Costera a prop d'on hi ha les restes del Titanic, a uns 3.800 metres de profunditat prop de les costes de Terranova i Labrador, al Canadà.

 OceanGate, l'empresa que organitzava el viatge turístic per explorar les runes del Titanic, ha emès un comunicat en què assegura que no hi ha supervivents. "Creiem que el nostre conseller delegat Stockton Rush, Shahzada Dawood i el seu fill Suleman Dawood, Hamish Harding i Paul-Henri Nargeolet lamentablement han mort".

Les "restes" trobades per la Guàrdia Costera corresponen al tren d'aterratge i de la coberta del darrere del Titan. David Mearns, expert en rescats, afirma que les restes trobades eren "un bastidor d'aterratge i una coberta posterior del submergible".