Així era la preparació per pujar al Titan: exemplificaven una possible implosió esclafant una llauna de refresc

Imatge d'arxiu del Titan abans de l'accident mortal

Imatge d'arxiu del Titan abans de l'accident mortal / Arxiu

Redacció

Amb el pas de les setmanes, es van revelant més detalls sobre el tràgic desenllaç del submarí Titan en el seu descens per veure les restes del Titanic a les profunditats de l’Atlàntic. I ara s’ha donat a conèixer la xerrada preparatòria de l’expedició davant el risc que la nau implosionés. 

Una conversa revelada per ‘The New York Times’ després de parlar amb Bill Price, que va viatjar a bord del Titan en una de les missions prèvies a la de l'accident de fa poques setmanes. 

Segons detalla Price, els responsables d’OceanGate informaven del risc d’una implosió i dels seus efectes il·lustrant-lo amb l’exemple d’una llauna de refresc esclafada per una maça. També van establir una de comparativa de la pressió que patiria el submergible amb un altre exemple d’impacte: el d’un elefant sobre un peu amb 100 elefants més a sobre.

Malgrat que la primera immersió prevista per a Price es va suspendre, la segona sí que va poder portar-se a terme. «Vam experimentar alguns dels pitjors escenaris i ho vam superar. El meu pensament va ser: «podem fer-ho», va explicar Price a ‘The New York Times’.