Situació crítica

Alerta màxima a Grècia per un temporal de pluja que ha deixat la seva primera víctima

Un pastor ha perdut la vida quan intentava recollir els seu ramat i un mur li ha caigut a sobre

Inundaciones en Volos, Grecia, a causa de la DANA

Inundaciones en Volos, Grecia, a causa de la DANA / Reuters

Redacció

La DANA que castiga des d'aquest dimarts Grècia ha deixat durant el seu primer dia de temporal una víctima mortal, segons ha informat el cos de bombers. El país s’enfronta a unes pluges torrencials que podrien deixar fins a 1.000 litres d’aigua en 48 hores en algunes zones. El fenomen meteorològic que ja s’ha fet notar a l’oest i al centre de Grècia ha causat centenars de trucades als serveis d’emergència. Als mapes interactius mostrats per alguns meteoròlegs es veu com una gran taca lila envaeix tot el territori hel·lè.

El moment del pas de la DANA no podia ser pitjor perquè Grècia intenta recuperar-se d’un estiu frenètic d’incendis que han deixat més de 90.000 hectàrees calcinades en 15 dies i més d’una vintena de morts al país.

La tempesta ja ha provocat un mort, un pastor que intentava recollir el seu ramat quan un mur s’ha esfondrat sobre seu. A més, el portaveu del cos de bombers, Ioannis Artopoios, ha afirmat davant la televisió Skai que un home ha desaparegut a Volos després que el seu cotxe fos arrossegat per una riuada.

Des del cos de bombers asseguren que el segon passatger que viatjava al cotxe, el fill del desaparegut, va poder sortir del vehicle, i que actualment s’estan portant a terme operacions de recerca del desaparegut.

Alguns usuaris de la xarxa social X han pujat vídeos de com està afectant la pluja a algunes regions gregues. Una de les imatges més impactants fins ara és la que mostra com la força del temporal arrossega els cotxes fins al mar.

TEMES