Apareix una nova espècie a Brasil: una barreja entre gos i guilla

Un centre de conservació i rehabilitació d'animals va haver d'analitzar genèticament l'animal per descobrir que era

Flàvia Ferrari, una de les cuidadores amb la nova espècie

Flàvia Ferrari, una de les cuidadores amb la nova espècie / F. FERRARI

Brasil, 2021. Atropellen un animal a la carretera. L'exemplar, aparentment similar a un gos, va ser tractat al Centre de Conservació i Rehabilitació d'Animals Silvestres de la Universitat Federal de Riu Gran do Sul. Allà van observar que aparentment era diferent d'un gos i, per tant, havien descobert una nova espècie. En aquell moment van començar a investigar.

La barreja híbrida entre un gos híbrid i una guilla 'de les pampes'

La barreja híbrida entre un gos híbrid i una guilla 'de les pampes' / -*

A Rio Grande do Sul hi ha 4 espècies de cànids salvatges. Es diferencien segons les zones en les quals es mouen, el tipus de pèl, la mida...i això va permetre als investigadors començar a descartar. Però no va ser senzill, perquè tres d'aquestes espècies mostraven semblances amb la nova espècie descoberta. Així doncs, van decidir analitzar genèticament l'animal trobat i el van comparar amb les espècies que tenia semblant. Aquí van trobar que el nou exemplar tenia 76 cromosomes: un gos domèstic en té 78 i les 'guilles de les pampes' en tenen 74. Així doncs, estava clar que era una barreja entre ambdues espècies. 

Una mort inesperada

Després que l'animal es recuperés, va ser traslladat al centre de conservació Mantenedouro Sao Braz. Tot i que, aquest 2023 ha mort per causes desconegudes. A vegades, les barreges poden causar problemes en diversos òrgans interns vitals i això afectar a la vida del nou ésser, provocant males formacions, les quals faran que no suporti depèn de quines situacions o creixement.