Els bombardejos israelians a la Franja de Gaza ja han causat 3.000 morts

El ministeri de Salut de la Franja diu que entre els morts hi ha persones que marxaven cap al sud per l'ordre d'Israel

Destrucció a la ciutat de Rafah, Gaza; un home busca supervivents entre les runes d'edificis destruïts per l'aviació israeliana

Destrucció a la ciutat de Rafah, Gaza; un home busca supervivents entre les runes d'edificis destruïts per l'aviació israeliana / Mohammed Talatene/dpa

ACN

Els bombardejos d'Israel a Gaza ja han causat la mort a 3.000 persones, segons ha anunciat el ministeri de Salut de la Franja. La xifra s'eleva així en 200 morts des de l'última comunicació dilluns a la nit. Segons el ministeri de Salut de la Franja, durant la nit Israel ha bombardejat especialment tres zones del sud de Gaza i ha causat la mort a almenys 80 persones, segons ha informat el ministeri de Salut de la Franja, que ha assegurat que entre els morts hi ha persones que havien estat evacuades del nord i marxaven cap al sud, tal com havia ordenat Israel. El nombre de ferits a la Franja és de més de 12.500.

En l'onzè dia de guerra entre Israel i Hamàs, l'ONU ha avisat que el bloqueig de Gaza i l'ordre israeliana d'evacuació poden suposar una violació del dret internacional pel trasllat "forçat" de civils. Des de l'ONU també s'ha avisat que "els subministraments estan caient" a Gaza i del risc que algunes malalties que es transmeten a través de l'aigua comencin a propagar-se.

Per la part israeliana, el Centre Nacional de Medicina Forense ha informat que encara hi ha més de 350 cadàvers de víctimes civils que no han estat identificats. Alguns d'ells, han indicat, estan cremats i han quedat irreconeixibles, mentre d'altres es trobaven en avançat estat de descomposició en el moment en què es van trobar. Les forces israelianes han comunicat a 199 families que parents seus estan sent ostatges de Hamàs, que ha demanat l'alliberament de 6.000 presoners a canvi de deixar en llibertat els ostatges.

El president dels Estats Units, Joe Biden, es reuneix aquest dimecres a Israel amb el primer ministre del país, Benjamin Netanyahu, a més d'altres autoritats. Biden viatjarà després a Jordània, on es trobarà amb el rei Abd-Al·lah II, el president d'Egipte, Abdelfatah al-Sisi, i el president palestí, Mahmud Abbas.