L'Armada Espanyola intercepta un submarí i un remolcador de guerra russos en aigües de les Balears

Els fets van tenir lloc la tarda de l'11 d'octubre, a prop d'Eivissa

El vaixell Rayo de l'Armada espanyola

El vaixell Rayo de l'Armada espanyola / MINISTERI DE DEFENSA

Miguel Vicens

L'Armada espanyola ha interceptat en aigües del sud de les Balears dos vaixells de guerra russos, el submarí classe Kilo II i el remolcador naval Sergey Balk, naus que havien entrat en aigües de responsabilitat espanyola, segons informa l'Estat Major de la Defensa en un comunicat.

Els fets van tenir lloc la tarda de l'11 d'octubre, quan el vaixell espanyol Rayo va localitzar i va interceptar els dos vaixells de guerra russos al sud d'Eivissa. A continuació, va escortar les dues embarcacions fins que van ser fora de les aigües que són responsabilitat espanyola.

El vaixell espanyol Rayo, amb una dotació a bord de 52 persones i un capità de corbeta, està integrat al Comandament Operatiu Marítim, sota control del Comandament d'Operacions (MOPS) des de l'1 d'octubre. Aquella tarda era al mar fent vigilància marítima, consistents en activitats de verificació i control del trànsit marítim, la supervisió de l'activitat pesquera als límits de la ZEE i la protecció de les línies marítimes de comunicació més importants de l'àrea dinterès.

El Rayo és el segon de la sèrie dels quatre vaixells d'acció marítima dependents del Comandament Naval de les Canàries, dissenyats per dur a terme missions de seguretat marítima, protecció dels interessos marítims estatals i control dels espais de sobirania i interès espanyil, a més de missions en col·laboració amb Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat al mar, com ara operacions contra el narcotràfic o el terrorisme. També fan missions de control i protecció del trànsit marítim, vigilància i control de pesca i lluita contra la contaminació marítima.