Mèxic començarà a reduir la jornada laboral a 40 hores setmanals

El procés d'implementació de la nova jornada es farà gradualment, per no perjudicar a les empreses i per poder crear una bona estructura i mecànica de treball sense afectar "greument" els seus beneficis com a empresaris

La reducció de 48 a 40 hores de jornada laboral sembla que es farà efectiva

La reducció de 48 a 40 hores de jornada laboral sembla que es farà efectiva / @ onlyyouqj

Actualment, els mexicans treballen en jornades de 48 hores setmanals. Aquest fenomen s'està intentant solucionar per tal de millorar la qualitat de la vida dels ciutadans de Mèxic. Segons la periodista Daisy Herrera, aquest canvi es durà a terme a poc a poc, però la transició es farà efectiva.

La diputada federal Susanna Prieto va obrir debat envers la Reforma Laboral i sembla que cada vegada està més a prop poder fer el canvi a 40 hores setmanals. Tot i que, per a fer aquest canvi es necessita molta reorganització, ja que seran 8 hores menys setmanals per part de cada treballador i això tindrà un impacte negatiu en l'economia de les empreses mexicanes.

Reduir les hores de treball a Mèxic

Reduir les hores de treball a Mèxic / @ yanalya

Colòmbia i Xile també van reduir la jornada laboral a 40 hores i és una tendència cada vegada més normal en l'àmbit mundial. Defensar els drets humans està en mans de tots i treballar dignament amb una jornada estable, on poder tenir una millor qualitat de vida ha de ser possible, sense que això perjudiqui els sous dels treballadors i els beneficis dels empresaris.

Beatriz Robles, directora d'Operacions i Comptes Clau de Manpower destaca que, per poder reduir les jornades laborals s'han de seguir les recomanacions de l'OIT (Organització Internacional del Treball), la qual recomana fer una jornada de 40 hores setmanals i en cas, que en fem més, per aconseguir reduir-les amb comoditat i estabilitat, s'ha de fer de forma gradual i sense abaixar els sous dels treballadors.