Rescatats amb vida 41 treballadors atrapats en un túnel des de fa més de 15 dies a l'Índia

Tots els operaris han aconseguit sortir a través d'una canonada de 90 cm de diàmetre

Operatiu de rescat al túnel on es va produir l'esfondrament a Uttarakhand, al nord de l'Índia

Operatiu de rescat al túnel on es va produir l'esfondrament a Uttarakhand, al nord de l'Índia / Francis Mascarenhas

EP

Els serveis de rescat de l'Índia han aconseguit aquest dimarts rescatar amb vida els 41 treballadors que feia 17 dies que estaven atrapats en un túnel en obres a causa d'un esfondrament a Uttarakhand, al nord de l'Índia. Tots han aconseguit finalment sortir a través d'una canonada de 90 centímetres de diàmetre en un conjunt d'operacions d'extracció desenvolupades a la zona, segons informacions de la cadena de televisió índia NDTV.

El procés s'ha allargat a mesura que cadascun dels treballadors --lligats a una llitera-- han estat extrets manualment a través de 60 metres de roca i enderrocs. En sortir, tots ells han estat atesos pels equips d'emergències. Les tasques s'havien endarrerit després que la setmana passada es va trencar la màquina perforadora, la qual cosa va obligar que un grup de miners hagués de concloure manualment els treballs que implicaven no només retirar roques sinó també tallar metall.

Els obrers havien rebut aquestes dues últimes setmanes menjar, aigua i oxigen i tenien contacte amb l'exterior, però el temor que la seva situació s'allargués havia portat les autoritats a plantejar altres fórmules per treure'ls, inclosa la perforació vertical.