Palestina ha denunciat la mort d'almenys 30 persones per bombardeigs israelians poques hores després que expirés la treva que havien pactat Israel i Hamàs i que s'havia allargat durant set dies. L'alto el foc, que ha permès l'entrada d'ajuda humanitària a Gaza i l'alliberament d'ostatges de Hamàs a canvi de la posada en llibertat de presos palestins retinguts a Israel, ha acabat aquest divendres a les set del matí.

Tot i que els atacs s'han reprès, Qatar continua exercint com a principal mediador entre les parts i confiar assolir una nova pausa humanitària. En un missatge a X, el ministre d'Exteriors qatarià ha lamentat la falta d'entesa i ha mostrat el "compromís" del país per fer "el que calgui" perquè la situació "torni a la calma".

En la mateixa línia, Qatar ha reconegut que els bombardegis a la franja després de la treva "compliquen els esforços de mediació" i "fan empitjorar la catàstrofe humanitària a la franja". En aquest sentit, el país fa una crida a la comunitat internacional perquè actuï "ràpidament per aturar la violència".