Finalitza la treva a Gaza: Palestina denuncia la mort d'almenys 30 persones per bombardeigs israelians

Qatar continua mediant les converses entre les parts per aconseguir una nova pausa humanitària

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza / WHO

ACN

Palestina ha denunciat la mort d'almenys 30 persones per bombardeigs israelians poques hores després que expirés la treva que havien pactat Israel i Hamàs i que s'havia allargat durant set dies. L'alto el foc, que ha permès l'entrada d'ajuda humanitària a Gaza i l'alliberament d'ostatges de Hamàs a canvi de la posada en llibertat de presos palestins retinguts a Israel, ha acabat aquest divendres a les set del matí.

Tot i que els atacs s'han reprès, Qatar continua exercint com a principal mediador entre les parts i confiar assolir una nova pausa humanitària. En un missatge a X, el ministre d'Exteriors qatarià ha lamentat la falta d'entesa i ha mostrat el "compromís" del país per fer "el que calgui" perquè la situació "torni a la calma".

En la mateixa línia, Qatar ha reconegut que els bombardegis a la franja després de la treva "compliquen els esforços de mediació" i "fan empitjorar la catàstrofe humanitària a la franja". En aquest sentit, el país fa una crida a la comunitat internacional perquè actuï "ràpidament per aturar la violència".