El cràter del volcà d'Islàndia, a vista de dron

Des que va començar l'erupció, s'han registrat 320 moviments sísmics, el de major intensitat de 4,1 en l'escala Richter

L'erupció del volcà de Reykjanes

L'erupció del volcà de Reykjanes / Reuters

Tres xemeneies de magma continuen actives després que s'hagi reduït gradualment l'activitat de l'erupció volcànica que va començar anit a la península islandesa de Reykjanes, segons ha informat l'Oficina Meteorològica d'Islàndia (IMO per les seves sigles en anglès). El cràter pot veure's gràcies a les imatges captades per drons:

A primera hora de la tarda del dimarts s'havien comptabilitzat encara cinc assortidors situats al llarg de la fissura, que al punt àlgid aquesta nit presentava activitat semblant a un mur de foc al llarg d'una extensió de quatre quilòmetres.

En la seva informació més recent, la IMO ha assenyalat a més que la lava ha fluït principalment cap a l'est, encara que també hi ha una llengua que s'està estenent cap a l'oest.

Risc de més erupcions

Des que va començar l'erupció, s'han registrat 320 moviments sísmics, el de major intensitat de 4,1 en l'escala Richter, encara que l'activitat va disminuir en la matinada i des del migdia d'avui només s'han comptabilitzat deu, ha agregat. No obstant això, la IMO ha advertit que existeix una probabilitat augmentada que es produeixin més erupcions al llarg de la fissura inicial, o més al nord, o al sud, i ha alertat que poden originar-se molt ràpidament, ja que anit només van mediar 90 minuts entre els primers senyals i l'erupció en si.

De moment el fenomen no posa en risc les cases de la localitat més pròxima, Grindavík, que va ser evacuada el passat 10 de novembre, ni cap infraestructura humana.