Trump s’imposa a Haley a New Hampshire però l’exgovernadora rebutja plegar

L’expresident carrega contra la seva rival a les primàries republicanes per actuar “com si hagués guanyat”

L'expresident dels Estats Units Donald Trump

L'expresident dels Estats Units Donald Trump / Bernd von Jutrczenka/dpa

ACN

L’expresident dels Estats Units, Donald Trump, ha guanyat les primàries republicanes a l’estat de New Hampshire, imposant-se a l’exgovernadora Nikki Haley. Amb més del 70% dels vots escrutats, Trump hauria aconseguit el 54% dels suports i Haley el 44%, un marge ampli però substancialment menor que el del ‘caucus’ d’Iowa, quan l’exgovernadora es va quedar prop del 20%.

En un discurs de matinada, Haley ha felicitat Trump però ha assegurat que seguirà en la carrera per aconseguir la nominació republicana. Per la seva banda, l’expresident ha carregat contra la seva rival per actuar “com si hagués guanyat”.

“La cursa està lluny d’haver-se acabat. Hi ha dotzenes d’estats pendents, i el proper és el meu, Carolina del Sud”, ha assegurat Haley, que també va ser ambaixadora dels EUA a l’ONU. 

En la seva rèplica, Trump ha acusat Haley de ser una “impostora” i de no assumir la derrota. De fet, a les xarxes socials, Trump també ha exclamat que la cursa republicana “ja s’ha acabat”. 

L’actual president, Joe Biden, ha avisat que la possibilitat que Trump torni a ser el candidat republicà a la Casa Blanca significa que la democràcia al país “està en joc”.