Escàndol: diversos sacerdots resen per la mort del Papa

Les declaracions de diversos religiosos sobre el pontífex han generat un allau de crítiques a Internet

El papa Francesc en una imatge d'arxiu

El papa Francesc en una imatge d'arxiu / Arxiu

Redacció

Polèmica per uns comentaris sobre el Papa Francesc a les xarxes socials. Les declaracions que han originat l'allau de comentaris van fer-se el 22 de febrer, en una tertúlia a YouTube anomenada 'La Sagristia de la Vendée'. Una tertúlia sacerdotal "contrarevolucionària", dirigida per Francisco José Delgado Martín, sacerdot diocesà de Toledo.

Durant les presentacions en aquest debat, Gabriel Calvo Zarraute -sacerdot de la diòcesi de Toledo- afirma: "Jo també prego molt pel Papa, perquè pugui anar al cel com més aviat millor".

"M'uneixo a les oracions"

Davant d'aquestes paraules, el sacerdot nord-americà Charles Murr afegeix: "Jo també m'uneixo a les oracions del pare Gabriel per al Sant Pare". I Calvo Zarraute li replica: "Som molts amb aquesta intenció".

A això, el moderador afegeix: "A veure si resem més fort". I el pare mexicà Juan Razo postil·la: "Estic com el pare Murr".

Aquestes paraules han generat una forta polèmica a les xarxes socials, on els usuaris han considerat que aquests sacerdots estaven desitjant la mort del Papa. Per la seva banda, els organitzadors de la xerrada, a través del seu compte a la xarxa social X, han expressat el seu "pesar pel desafortunat comentari, dit en to humorístic".

"Comentari de mal gust"

"És un comentari de mal gust i, encara que no expressa desitjos de la mort del Papa, com alguns mitjans maliciosament han difós, comprenem que es pugui entendre d'aquesta manera", han reconegut els participants en el fòrum.

A més, han mostrat la seva adhesió al Papa Francesc i han rebutjat "els atacs contra el Papa i la unitat de l'Església i aquells que neguen la legitimitat del ministeri del Papa", alhora que han afirmat que els fa mal "haver pogut confondre les ànimes senzilles" que troben a les seves xerrades "formació i consol". "Ens preocupa haver pogut causar desconcert o escàndol a les seves ànimes", han continuat.

"Protestes coordinades"

També han lamentat els "problemes ocasionats" als seus respectius bisbats "davant l'arribada de protestes coordinades" per aquestes accions, tot i que han afegit: "No estaria malament que aquells que agraeixen la nostra tasca manifestessin, si els sembla oportú, el suport".

L'Arquebisbat de Toledo, per part seva, ha mostrat el seu contundent rebuig en referència a les declaracions i ha avisat que no s'exclouen mesures de correcció per aquests fets.

Escàndol

En un comunicat, l'Arquebisbat ha informat que aquestes declaracions "lesionen la comunió de l'Església i escandalitzen el Poble de Déu" matisant, alhora, que no es responsabilitza "gens" d'aquestes paraules.