Israel llença un bombardeig a Síria i causa almenys 42 morts

Es tracta de l'atac més letal a la zona per part de l'exèrcit israelià des del 2021

Imatge d'arxiu de la ciutat d'Alepo

Imatge d'arxiu de la ciutat d'Alepo / Europa Press

ACN

L'exèrcit israelià ha llençat aquest divendres un bombardeig a Síria i ha causat almenys 42 morts, segons ha confirmat l'Observatori Sirià de Drets Humans (OSDH). L'entitat ha explicat que l'atac s'ha produït contra un centre d'entrenament de Hezbollah a Jabrin, prop de l'aeroport internacional d'Alep a primera hora del matí.

D'acord amb el seu balanç, 36 víctimes mortals són soldats del règim i sis són membres de Hezbollah. Es tracta, segons ha afegit, de l'atac més letal de les forces israelianes en territori sirià des del 2021. D'altra banda, l'Observatori Sirià de Drets Humans també ha reportat atacs a plantes de les forces aèries sirianes a Al-Saferah i ha dit que les explosions s'han sentit a l'oest d'Alep, a l'àrea de Kafr Joum.

Al seu torn, l'exèrcit sirià hauria aconseguit interceptar alguns míssils llançats per Israel, segons afegeix l'ONG.

El Ministeri d'Exteriors i Expatriats de Síria ha condemnat l'atac i ha acusat Israel de ser el principal causant de la inestabilitat a la regió i en el món, segons recull l'agència siriana SANA. Així mateix, assegura, citant una font militar, que l'ofensiva israeliana es va dur a terme sobre zones rurals i que també ha causat la mort de civils, a més de militars.