VÍDEO | Diversos cavalls militars causen el caos al centre de Londres i fereixen a cinc persones

La policia de la capital britànica va explicar que "els animals van fugir mentre esperaven a ser recollits per l'exèrcit per a ser portats al veterinari"

Dos cavalls corren sense control en el centre de Londres, aquest dimecres 24 d'abril

Dos cavalls corren sense control en el centre de Londres, aquest dimecres 24 d'abril / SKY NEWS

Alexandra Costa

24 d'abril del 2024. Ha estat un matí més en el centre de Londres, fins que diversos cavalls militars han causat el caos durant diversos minuts. Els animals s'han escapat i han galopat a gran velocitat i lliurement durant diversos quilòmetres per la City, Covent Garden i Charing Cross. Al seu pas han deixat cinc ferits, fins al punt que un dels equins, de pelatge blanc, ha quedat cobert de sang, i danys materials.

Els fets han transcendit per les xarxes socials, en les quals transeünts i conductors atònits han penjat vídeos dels cavalls a la carrera i de les conseqüències que han deixat al seu pas.

Havien d'anar al veterinari

Alguns mitjans de comunicació britànics han informat que eren dos cavalls a la fugida. Uns altres, de cinc. La policia de Londres ha precisat que han estat set els animals que han fugit i ha explicat què ha passat realment: "Els animals van fugir mentre esperaven a ser recollits per l'exèrcit per anar al veterinari". D'aquí ve que els equins portessin cadires de muntar, brides i frens.

Respecte als ferits, la majoria ha resultat ser personal de l'exèrcit que ha intentat frenar als animals, encara que no ha transcendit el seu estat de salut. "Diversos empleats i cavalls van resultar ferits i estan rebent l'atenció mèdica adequada", ha informat el cos eqüestre.

Danys en automòbils

Els cavalls han xocat contra un taxi estacionat al carrer Buckingham Palace i li han trencat diverses finestretes abans de seguir a la carrera. A més, han envestit un autobús de dos pisos parat i han trencat el parabrisa, entre altres incidents.