El Consell Comarcal del Bages dona continuïtat a la campanya del 25N que reivindica les relacions sanes

Des de principi d’any s’han atès un total de 172 dones, 71 de les quals per qüestions relacionades amb la violència masclista

Concentració en el marc de la jornada del 25 de novembre de l'any passat

Concentració en el marc de la jornada del 25 de novembre de l'any passat / Arxiu/CCB

Redacció

El Consell Comarcal del Bages dona continuïtat aquesta tardor a la campanya del 25 de novembre que va iniciar l’any passat amb el lema «L’amor no mata» i manté la difusió de cors en format de clauer, globus i cartells reivindicatius arreu del territori. La campanya per demanar l’eliminació de la violència contra les dones, coincidint amb la jornada del 25 de novembre, reivindica les relacions sanes, alerta dels perills de les relacions tòxiques i presenta un cartell impactant que vol despertar consciències.

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán, apunta que «malauradament hem de continuar fent pedagogia i difusió per ajudar a conscienciar i sensibilitzar la ciutadania». La consellera afegeix que «els casos de violència contra les dones no s’aturen i cal fer tot allò que puguem per revertir aquesta situació».

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages ha atès des de principis d’any un total de 172 dones, 71 de les quals per qüestions relacionades amb la violència masclista. Durant els primers sis mesos d’any han estat assassinades a tot l’Estat un total de 23 dones per la parella o exparella i 19 més han estat assassinades per altres persones, la majoria familiars.

Aquest mes de novembre es repartiran 5.000 cors en format de clauer, 5.000 globus i 500 cartells entre les persones que participin en tallers i activitats programades arreu de la comarca en què es promouran espais de debat i suport.

Projecte de prevenció de les violències masclistes en joves

Aquest curs l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages ha recuperat el projecte pedagògic al centre penitenciari de Lledoners a través del qual s’acosta la realitat d’interns condemnats per violència masclista i dones víctimes d’aquest tipus de violència als alumnes de secundària d’un total de cinc instituts de la comarca.

El projecte, que va quedar aturat a conseqüència de la pandèmia, s’ha pogut recuperar aquesta tardor i a la primavera l’alumnat rebrà la visita de presos condemnats per violència masclista i dones víctimes de casos de violència masclista. En paral·lel, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Bages es fa difusió entre el professorat de què és la violència masclista, com afecta les dones i als infants i joves i quins són els circuits i recursos d’atenció a les dones que es troben en aquestes situacions.