L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages impulsa aquesta tardor la redacció de projectes d’autoconsum i de climatització amb l’ús d’energies renovables a una trentena d’equipaments públics. En concret, es redacten setze projectes d’autoconsum fotovoltaic, la majoria dels quals amb autoconsum col·lectiu, i onze projectes de climatització a través de l’ús d’energies renovables com poden ser la biomassa o l’aerotèrmia.

El conseller de l’Àrea de Territori i Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Joan Zapata, explica que «l’objectiu és avançar en l’ús de les energies renovables en el terreny dels equipaments municipals de la comarca i ajudar els ajuntaments a tenir els projectes perquè en una segona fase puguin decidir les inversions, obtenir ajuts i avançar en la transició energètica». Els projectes plantegen la millora de diferents espais en què destaquen escoles, sales i casals polivalents, instal·lacions esportives, dipòsits municipals i edificis consistorials, entre d’altres.

Els municipis que participen de la redacció dels projectes per part de l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages són Fonollosa, Sant Mateu de Bages, Rajadell, Navarcles, Artés, Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruitós de Bages, Sallent, Navàs, Gaià, Castellgalí, Sant Vicenç de Castellet, Mura, Aguilar de Segarra, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor, Castellnou de Bages i Sant Salvador de Guardiola.