Sallent iniciarà aquest gener el trasllat de l'envelat darrere les pistes de tenis

L’operació ha de deixar espai per a la construcció dels habitatges pendents per als veïns de l’Estació

L'envelat del carrer Verge del Pilar

L'envelat del carrer Verge del Pilar / ARXIU | JORDI ESCUDÉ

Jordi Escudé

Jordi Escudé

L’Ajuntament de Sallent preveu iniciar en els propers dies les tasques de trasllat de l’històric envelat que hi ha al carrer Verge del Pilar fins a un solar de darrere les pistes de tenis. D’aquesta manera, l’espai que ara ocupa, d’uns 4.000 metres quadrats, quedarà lliure per ser urbanitzat i delimitat amb cinc parcel·les, tres de les quals són perquè els veïns que encara queden al barri de l’Estació s’hi puguin construir el nou habitatge.

Els treballs començaran en el moment que els terrenys on s'haurà d'ubicar estiguin a punt, sense descartar la possibilitat que abans s'hi hagi de fer alguna intervenció d'obra civil per deixar-lo en condicions. Tanmateix, un cop en marxa, l’operació del trasllat es calcula que duri uns tres mesos, però tot dependrà dels imprevistos que puguin sorgir en el procés de desmuntatge i muntatge, tenint en compte que el material és vell i això podria fer que calguessin peces de recanvi fetes a mida, apunta l’alcalde, Oriol Ribalta, que tanmateix no espera retards importants en cas que es produïssin. Pel que pugui ser, l’Ajuntament s’ha esperat a iniciar els treballs a començament d’any per deixar passar els actes que es fan a l’envelat durant les festes de Nadal, i poder-hi treballar ara que ve una època de poca activitat. Igualment, s’han buscat alternatives, diu Ribalta, de manera que les classes de gimnàstica que es fan a l’envelat s’han traslladat temporalment a una nau del polígon Berenguer, i el sopar de Carnaval, que al febrer s'hauria de fer a l’envelat, es farà en un altre envelat que llogarà l’Ajuntament, i que podria instal·lar a la pista pavimentada del costat del pavelló on es fa el ball, si bé la ubicació definitiva encara està per decidir segons el que s’acordi amb El Carrilet, que és l’entitat que l’organitza. De cara a possibles activitats més endavant, s’espera que el trasllat ja s’hagi realitzat, i en tot cas, ja fa més bo per estar a l’exterior, diu Ribalta. A més, «tenim la Fàbrica Vella que també ens dona marge de maniobra» en cas de necessitat.

Es completarà l’accés nord

El trasllat de l’envelat és el pas previ a la urbanització de l'espai que ocupa al carrer Verge del Pilar, i un cop feta, s’haurà completat la reordenació de l’accés nord de Sallent, després que fa unes setmanes es va donar per finalitzada la millora que s’ha fet al passeig de Guillem Viñas amb una zona de parc i els passos a nivell.

La urbanització del carrer Verge del Pilar es completarà dins d’aquest 2023. Anirà a càrrec de l’Ajuntament, i paral·lelament es farà efectiva la permuta amb l’Incasòl, que és la nova propietària dels terrenys on hi haurà les cinc parcel·les, amb què cedirà un solar del carrer del Molí a l’Ajuntament. Tot plegat es deriva de l’acord a què van arribar totes dues institucions l’any 2009 per donar resposta a les famílies del barri de l’Estació que es van acollir a l’opció de rebre una parcel·la urbanitzada i una indemnització econòmica per compensar la pèrdua del seu habitatge amb el desallotjament forçat pel risc d’esfondrament. Es tracta de tres unitats familiars afectades, que si volen ja poden començar a construir la casa en paral·lel als treballs d’urbanització tan bon punt s’hagi retirat l’envelat i s’hagi formalitzat la cessió dels terrenys a l’Incasòl.

Subscriu-te per seguir llegint