La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós omple la panxa de 3.500 comensals

Prop de sis-mil persones passen pel municipi en una celebració que recupera de ple la normalitat

Ll. G. M.

La flaire del xup-xup de la de la Festa de l'Arròs ha tornat a impregnar Sant Fruitós de Bages aquest diumenge, en una edicióque ha retornat de ple al seu format tradicional i sense cap tipus de restricció. A 2/4 d'1 del migdia, el nerviosisme ja començava a notar-se entre els organitzadors i cuiners, que treballaven des de feia una estona en les diferents tasques assignades per tenir-ho tot llest a l'hora de dinar.

La festa ha aplegat unes sis-mil persones al Parc del Bosquet, epicentre de la festivitat. Els cuiners han elaborat prop de 3.500 racions de la popular paella en una nova edició d’una de les festes més importants del municipi bagenc. Des de bon matí, els visitants han pogut gaudir de la botifarrada popular, a càrrec dels Asmodaics i Goliaters, que han encetat la diada. Al llarg del matí, mentre els cuiners ja eren mans a l’obra per preparar l’arròs, el Bosquet i la Plaça Alfred Figueras s’han començat a omplir de gent, que han pogut gaudir de la fira d’artesans i comerciants i també passejar-se per les parades de les entitats i el comerç local. 

Paral·lelament, han començat els concursos de pintura ràpida, arrossos, que va exhaurir el límit de 25 colles participants, i fotografia, i la trobada de puntaires d’arreu del país, i el Club Hípic Sant Fruitós ha ofert passejades amb ponis i cavalls pels més menuts. 

Després de les actuacions de l’esbart Som Riu d’Or i la ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell, s’ha donat inici a la cercavila de gegants, amb la participació de les colles geganteres d’Artés, Navarcles, Santa Coloma de Queralt, Poble Nou de Manresa, Montblanc, Sant Joan de Vilatorrada, Els K+sonen de Balsareny i Bellpuig, que han acompanyat a la colla local, juntament amb les autoritats i els hereus i pubilles d’arreu del territori. A la una del migdia, autoritats i convidats havien estat rebuts a la plaça de la Vila per dirigir-se al Bosquet acompanyats de les colles geganteres, la Pubilla i l’Hereu i l’acompanyament musical de la Cobla Lluïsos.

A continuació, s’ha fet la benedicció de l’arròs i s’han començat a repartir les 3.500 racions d’arròs per a tot aquell que tingués tiquet, que es van exhaurir en una hora. Després del gustós àpat, s’ha clos la diada amb el lliurament de premis del concurs d’arrossos i amb el ball de cloenda, a càrrec dels gegants de Sant Fruitós de Bages, tancant una edició més de la festa popular amb èxit de participació.

En aquesta edició, Toni Fàbregas Fàbrega i Fina Galobart Comellas han estat a parella homenatjada de la festa. Van servir l’arròs com a parella, per primera vegada, l’any 1972.

Subscriu-te per seguir llegint