L'ICS Catalunya Central busca atraure nous residents amb una jornada de portes obertes el 27 de març

S’ofereixen 37 places de Medicina i 15 d’Infermeria distribuïdes en 16 centres docents d’atenció primària a l’Anoia, el Bages, el Berguedà i Osona

L'ICS Catalunya Central formarà nous professionals

L'ICS Catalunya Central formarà nous professionals / ICS

Redacció

La Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària (UDMAFiC) Catalunya Central, de l’Institut Català de la Salut (ICS), comença una campanya per atraure nous residents a l’Anoia, el BagesBerguedà i Osona. L’acció pretén despertar l’interès dels futurs professionals de Medicina i d’Infermeria per l’Atenció Primària i posar en valor el territori.

La nova cap d’estudis de la Unitat Docent de l’ICS Catalunya Central, la metgessa de família Laura Camps, destaca l’aposta que ha fet la Unitat per la formació en ecografia i la importància que futurs professionals de salut es formin en l’especialitat familiar i comunitària, per poder nodrir els equips d’atenció primària i atendre la població amb la màxima qualitat. Camps explica que “els residents que ens triïn accediran a un extens programa formatiu que inclou un projecte específic de formació en ecografia, que és una de les nostres grans apostes”. I remarca que l’especialitat de família “és l’única que ofereix una visió integral de la persona en el seu entorn, i de forma continuada al llarg de la vida; som els especialistes en les persones”. Els altres punts forts de fer la residència a la Catalunya Central són el tracte personalitzat i l’oportunitat de treballar en un entorn rural, però amb centres equipats amb tota la tecnologia necessària.

Jornada presencial i virtual

La campanya de captació inclou la difusió de píndoles audiovisuals que recullen el testimoni de professionals que estan fent la residència a la Catalunya Central i la Jornada de Portes Obertes, que tindrà lloc el 27 de març, de 16 a 18 h, a la seu de la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central (carrer Pica d’Estats, 13-15, Sant Fruitós de Bages), i que també es podrà seguir de manera virtual. La Jornada té com a objectiu informar els futurs professionals sobre la formació i l’acompanyament que rebran per part dels tutors mentre duri la residència i resoldre els dubtes que se’ls plantegin. Per assistir-hi, cal enviar un correu a l’adreça electrònica ud.cc.ics@gencat.cat o contactar per WhatsApp (677384315).

Tercera Unitat més gran de Catalunya

La Unitat Docent d’Atenció Familiar i Comunitària Catalunya Central és la tercera més gran de Catalunya i fa 13 anys que forma futurs especialistes. Enguany, ofereix 52 places per a nous professionals de l’especialitat de Familiar i Comunitària: 37 de Medicina i 15 d’Infermeria. Estan distribuïdes en 16 centres docents a les comarques del Bages (Manresa, Súria, Artés), Anoia (Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí), Osona (Vic, Sant Hipòlit de Voltregà, Santa Eugènia de Berga, Manlleu) i Berguedà (Berga, Puig-reig).

Els futurs residents de l’ICS Catalunya Central es formaran als centres d’atenció primària acreditats –tant rurals com urbans– i també faran estades en un dels quatre hospitals de referència del territori: Sant Joan de Déu de Manresa, Hospital Universitari d’Igualada, Hospital Universitari de Vic i Sant Bernabé de Berga.

Una de les apostes de la Unitat Docent per a aquest 2023 és l’impuls en la formació en ecografia, una tècnica diagnòstica que permet augmentar la capacitat resolutiva dels professionals de medicina de família i escurçar el temps de diagnòstic de determinades malalties, així com donar una atenció més propera a la població. Aquesta formació s’ofereix a nous professionals des de l’inici de la seva residència –de quatre anys en el cas de metges/esses i de dos anys en el cas d’infermers/eres–, i forma part d’un ampli programa formatiu en múltiples matèries transversals.