Cardona competeix per ser la capital del turisme rural de l'Estat 2023

El guardó, promogut per Escapada Rural, es donarà a conèixer el pròxim 27 d'abril

El castell de Cardona

El castell de Cardona / Arxiu

Redacció

Cardona podria convertir-se en la capital del turisme rural de l'Estat aquest 2023. El municipi bagenc es troba entre les deu destinacions finalistes de la 7a edició del premi Capital del Turismo Rural d'Escapada Rural. Els guardons s'atorguen anualment amb l'objectiu de donar visibilitat a les millors destinacions rurals de l'Estat i valorar aquelles que impulsen el turisme de qualitat.

El portal descriu Cardona com un municipi que "posseeix nombrosos llocs d'interès" i en destaca el castell de Cardona, la Montanya de Sal i l'església de Sant Miquel. "La vila, la seva gent, el comerç que s'endinsa en les seves muralles, la gastronomia i els seus allotjaments, fan de Cardona un lloc d'acolliment que combina història i modernitat, naturalesa i patrimoni, oci i qualitat de vida" finalitza la carta de presentació de la candidatura.

El municipi bagenc competeix contra nou poblacions més de tota la geografia espanyola. Aquestes són: Bocairent (País Valencià), Campo Lameiro (Galícia), Candeleda (Castella i Lleó), Colmenar de Oreja (Comunitat de Madrid), Elche de la Sierra (Castella-la Manxa), Nalda (La Rioja), Ricote (Múrcia), Segura de León (Extremadura) i Zerain (País Basc).

La votació s'ha obert aquest dijous al portal Escapada Rural i finalitzarà el 24 d'abril. Totes les persones que votin entraran en el sorteig d'una escapada per a dues persones al destí finalista. El destí i el participant guanyador s'anunciaran el pròxim 27 d'abril.

La població de Cazorla (Jaén) va guanyar l'edició del 2022, en uns premis on l'únic municipi català representat als guardons va ser Esterri d'Àneu (Lleida), que va acaba en tercera posició.