Sallent declara la Fàbrica Cal Sala Bé Cultural i hi planteja treballs de conservació

Amb la declaració es vol accedir a ajuts per fer reformes a la teulada i als ornaments de la façana

Imatge exterior de l'antiga fàbrica

Imatge exterior de l'antiga fàbrica / AJUNTAMENT DE SALLENT

Redacció

Sallent ha declarat l'antiga fàbrica Cal Sala com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Així ho va aprovar el darrer ple municipal, amb l'objectiu de protegir aquest edifici i garantir-ne la preservació.

I és que, donada la seva importància històrica i cultural, el consistori vol treballar en la conservació i el manteniment de la fàbrica. És per això que, gràcies a la catalogació de Bé Cultural d’Interès Local, es podrà accedir a ajuts i subvencions per tal de dur-hi a terme actuacions diverses i poder-li donar la màxima majestuositat possible, segons apunten fonts municipals. La regidora de Turisme de l'Ajuntament, Neus Solà, explica que la prioritat “és reformar la teulada i tots els ornaments de la façana”, perquè el seu deteriorament "és evident".

Una de les plantes de l'edifici

Una de les plantes de l'edifici / AJUNTAMENT DE SALLENT

Pel que fa als usos de l’edifici, l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, explica que la prioritat del govern municipal és iniciar les negociacions amb la propietat de l’edifici, l'Incasòl, amb la intenció de mantenir-hi les mateixes funcionalitats que ja té actualment, com són la d'un espai per a la brigada municipal i serveis, una altra part destinada a emmagatzematge i un espai de treball dels Amics de les Enramades per engalanar els carrers i places per les festes de corpus.

Entre altres coses, serveix d'espai per a la brigada

Entre altres coses, serveix d'espai per a la brigada / AJUNTAMENT DE SALLENT

L'antiga fàbrica de Cal Sala es troba situada al passatge Martí Arau,  i és un important conjunt ubicat al nucli urbà de Sallent, dins el perímetre de la muralla del segle XIV. La nau de la fàbrica, que és considerada com la part principal de l'edifici, és una de les estructures més característics del municipi. La seva data se situa a començament del segle XX, tenint en compte que a la façana hi consta un gravat de l’any 1903.