Tens una vinya? L'Escola de Vitivinicultura i la DO Pla de Bages organitzen sessions formatives per a aficionats

El cicle de monogràfics s'iniciarà el 27 de maig i clourà el 3 de febrer del 2024

Imatge genèrica de la vinya

Imatge genèrica de la vinya / Arxiu

Redacció

Tens una vinya o estàs en disposició de tenir-ne? L'Escola de Vitivinicultura de la Catalunya Central i la DO Pla de Bages ofereixen des de finals de maig i fins al proper mes de febrer de 2024 cinc sessions monogràfiques per conèixer el cicle de la vinya.

Des de la Denominació d'Origen fa temps que es manté el contacte amb alguns petits viticultors, sovint joves, que comparteixen entre amics les feines de la vinya. Si ja és coneguda la bona entesa entre els cellers del Bages, aquesta oferta formativa pretén transmetre el coneixement dels viticultors i enòlegs professionals a tots aquells que estan començant.

Davant d'aquesta oportunitat explícita l'ESVICC i la DO Pla de Bages han organitzat aquest cicle de monogràfics, que s'iniciarà el dissabte 27 de maig per conèixer la poda en verd, i continuarà amb sessions adreçades a les malalties de la vinya (1 de juliol), al control de maduració (2 de setembre) i a l'entrada de raïm, celler i fermentació (16 de setembre). Es conclourà el 3 de febrer de 2024 amb la poda d'hivern. Les sessions es duran a terme en cellers de la DO Pla de Bages i els formadors seran els mateixos celleristes i enòlegs. 

L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és crear un clima de coneixença amb els professionals i entre els mateixos afeccionats, i al mateix temps contribuir a la millora del coneixement vitivinícola a la Catalunya central.

Les inscripcions es poden fer a les pàgines web:  dopladebages.com i esvicc.cat