Fem Poble proposa un parc solar a l’Estació de Sallent per generar l'energia que consumeixen 750 habitatges

La formació municipalista també contempla impulsar una cooperativa de treball de les terres en desús a l’Escorxador

Imatge d'un camp solar d'unes dimensions similars a les que Fem Poble proposa a Sallent

Imatge d'un camp solar d'unes dimensions similars a les que Fem Poble proposa a Sallent / FEM POBLE

Redacció

La candidatura Fem Poble Sallent té entre les seves prioritats la construcció d'una comunitat energètica a l'antic barri de l'Estació d'aquesta població bagenca. Es tracta d’un parc solar cooperatiu que ocuparia un terç de la superficie de l’antic barri i generaria la mateixa energia que la que consumeixen 750 cases del municipi.

De fet, la formació ja ha anat apuntant aquesta proposta en campanya, però ara n'ha donat a conèixer els detalls amb la idea de convertir el nou barri "en un parc d’oci, esport i de producció energètica, amb un camp solar de producció d’energia horitzontal, per a totes les veïnes i veïns de Sallent”, segons ha apuntat el candidat a l'alcaldia, Guillem Cabra.

Així, la formació política proposa utilitzar 23.500m2 dels 75.000m2 que té el barri per a crear una comunitat energètica amb 3.600 plaques solars de 470Wp de potència cada una, que produirien uns 1.706 kWp. Els dos terços restants del futur parc es convertirien en un parc amb vegetació salvatge, recorreguts esportius i espais de trobada “per convertir l’Estació en el punt central de l’anella verda entre Sallent i Cabrianes”, explica Cabra.

D’altra banda, els anticapitalistes també proposen que l’antic Escorxador sigui la seu d’una cooperativa agroalimentària i de treball que, implementada en fases, tancaria el cicle de producció: des de l’hortolà que treballa les terres en desús fins que el producte arriba a la botiga per vendre les hortalisses, verdures i els productes derivats. Aquest projecte vol aprofitar les més de 20 hectàrees d’horta per transformar la forma de produir els aliments, transportar-los i consumir-los, alhora que generaria llocs de treball. Fem Poble vol posar en valor el sistema de producció agrària sense intermediaris, que es basi en la producció sostenible.

Amb aquests projectes, la formació vol apostar per la sobirania energètica, alimentària i laboral per combatre l’emergència climàtica des del municipalisme.