Aragonès celebra els 20 anys del Cremallera i agraeix a FGC la seva "bona gestió"

El Govern treballa amb el Monestir de Montserrat per celebrar el mil·lenari de l'abadia el 2025 per promoure-la més

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i de la seva dona, Janina Juli, i de la seva filla al cremallera de Montserrat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller de Territori, Juli Fernàndez, i de la seva dona, Janina Juli, i de la seva filla al cremallera de Montserrat / ACN

Carola López (ACN)

Aquest diumenge fa 20 anys que es va inaugurar el cremallera de Montserrat, un transport que des que es va posar en marxa han utilitzat 10 milions d'usuaris. L'abat de Montserrat, Manel Gash, que ha assistit a l'acte de celebració de l'efemèride, l'ha definit com "una infraestructura d'èxit", perquè fa que l'accés a l'abadia sigui més "pràctic, ràpid i ecològic". Per ell, és una de les "estructures d'acollida" de peregrins més importants. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reiterat l'aposta del Govern pel transport públic i ha lloat que el cremallera fa "més accessible un punt icònic de Catalunya". També ha agraït a FGC la "bona gestió" que fa del servei i ha anunciat que treballen amb l'abadia per celebrar el mil·lenari del Monestir el 2025 per "promoure'l encara més".

Aragonès ha destacat que aquesta futura celebració permetrà posar en valor "tot el que ha aportat Montserrat a Catalunya al llarg de la seva història". Especialment, "en la preservació del coneixement i en la promoció de la nostra cultura i de la nostra llengua". A parer del president, "serà una oportunitat única" per "redescobrir tots aquests significats de Montserrat i per promoure una vegada més un espai, que com el país, té tot el futur per endavant".

Aragonès lloa la bona gestió de FGC

El president català ha aprofitat l'acte de commemoració dels 20 anys del cremallera de Montserrat per lloar "la bona gestió" de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tot recordant que aquest transport públic permet que cada dia "milers de persones puguin visitar" la muntanya més emblemàtica del país". Un transport que promou una "mobilitat més sostenible i respectuosa amb l'entorn", ha afegit tot assegurant que és "una infraestructura importantíssima".

Acollir, missió de Montserrat

Per la seva banda, Gash ha recordat que el Monestir és un lloc de pelegrinatge "més que mil·lenari" i que la paraula "acollir" marca la història i la missió de Montserrat. Un objectiu, que, a parer seu, el cremallera també ha ajudat a aconseguir perquè "forma part de les estructures d'acolliment" de l'abadia. A més, segons ell, "ajuda a mantenir, fer créixer i millorar aquest lloc respectant el medi ambient.