Finalitzen les obres del Carrer Padró de Sant Fruitós de Bages

Les obres, amb un preu de més de 750.000 euros, corresponen al segon tram de la reurbanització de l'històric carrer

El nou carrer Padró

El nou carrer Padró / Lluc Grandia

Redacció

L'Ajuntament ha informat que s'han finalitzat les obres de reurbanització del segon tram del carrer Padró, que va des de la intersecció amb el carrer Sant Benet fins a la del carrer Sallent, al costat de la Plaça Lluís Espinal. Aquestes obres van començar el passat mes de setembre, i, en la línia de les obres fetes al primer tram, a part de la reposició de les instal·lacions de clavegueram, la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable i la reforma d'una part de l'enllumenat existent, també s'ha modificat la calçada, eliminant la diferència entre la vorera i la via de cotxes. Així doncs, amb la finalització de les obres, ja s'ha reprès la circulació, ja que, degut a les obres, el tram de carrer només ha estat transitable a peu durant aquests mesos.

Els treballs es van adjudicar per un import de 758.846 euros. L’obra ha afectat principalment als pocs comerços que hi ha en aquest carrer i la utilització dels guals dels veïns i veïnes, que no han pogut fer ús del seu aparcament. Per això, l’Ajuntament els ha eximit de la taxa de guals per a l’exercici 2023.

El carrer Padró és el carrer més vell del nucli de Sant Fruitós de Bages, després de la zona de la Sagrera, on comença, i acaba a l'altra punta del municipi, en paral·lel a la carretera de Vic. Amb la finalització d'aquest tram d'obres, ja s'han reurbanitzat uns 300 metres de la via, aproximadament la meitat. Encara ho hi ha una data per la urbanització de la resta de carrer.