El Consell gestionarà aquest curs el menjador escolar de 33 centres

La nova concessió, vigent els dos pròxims cursos, promou els productes ecològics i de proximitat

Redacció

En el marc dels nous contractes del servei de menjador escolar que han entrat en vigor aquesta setmana coincidint amb l’estrena del curs escolar, el Consell Comarcal del Bages promou els productes ecològics, de proximitat i de temporada. La concessió serà vigent aquests dos propers cursos i incorpora dues pròrrogues anuals fins al curs 2026-2027. Els contractes, amb un valor estimat de 12.431.484 euros, han estat adjudicats a l’empresa Serhs Food Area, que donarà servei a 33 centres educatius del territori amb una mitjana de 2.650 comensals diaris. Aquest curs s’han incorporat a la gestió del Consell Comarcal l’Institut Escola Manresa i l’escola Sant Miquel de Castellgalí.

En el marc de la nova concessió, el Consell garanteix que els llegums, la pasta i la vedella siguin de producció ecològica i es preveu la incorporació setmanal de dos productes addicionals que tinguin ingredients principals ecològics al menú, segons han informat fonts de l’ens. En paral·lel, els nous contractes asseguraran que «verdures i hortalisses siguin sempre fresques, de la mateixa manera que la fruita, mentre que el peix serà també fresc, capturat de manera sostenible i prioritzant la venda de proximitat».

La vicepresidenta primera de l’Àmbit d’Atenció a les Persones del Consell, Sílvia Tardà, ha destacat «que són un conjunt de millores que ens han de permetre fer un salt qualitatiu i prestar un servei amb les màximes garanties als centres educatius de la comarca en què també promourem espais de participació amb tota la comunitat educativa per garantir el correcte desenvolupament del servei en tots i cadascun dels centres».

El servei tindrà en compte el Projecte Educatiu de Centre i s’adaptarà al projecte curricular en què es prioritzaran uns serveis educatius de qualitat en l’àmbit alimentari, higiènic i sanitari, socioemocionals i d’educació mediambientals. La nova concessió també incorporarà hores de monitoratge en anglès i es reforçarà el personal vetllador per atendre les necessitats educatives especials de l’alumnat. Pel que fa a les novetats dels centres, l’escola Pla del Puig, de Sant Fruitós de Bages, i l’escola La Serreta, de Santpedor, estrenaran cuina in situ que substituirà el servei de càtering que tenien fins ara, fet que suposarà una millora del servei.

3.533 beques menjador

El Consell del Bages ha concedit un total de 3.533 beques de menjador escolar en la convocatòria inicial per aquest curs. Aquesta xifra suposa un creixement del 20,7% respecte al curs anterior amb una dotació econòmica global de 4,4 milions d’euros. Del total d’ajuts concedits, 1.782 es corresponen al 70% del cost del servei, mentre que 1.751 el cobreixen de manera íntegra. El Consell ha rebut fins ara un total de 3.788 sol·licituds i durant les pròximes setmanes atendrà les peticions que han estat denegades per manca de documentació i les noves sol·licituds en el marc d’una segona convocatòria.