Balsareny serà la seu de la Fira del Món Geganter de Catalunya del 2024

La proclamació s'ha fet en el marc de la 15a edició, celebrada aquest cap de setmana a La Ràpita

Una imatge de la Fira del Món Geganter d'aquest cap de setmana a La Ràpita

Una imatge de la Fira del Món Geganter d'aquest cap de setmana a La Ràpita / AGRUPACIÓ DE COLLES GEGANTERES DE CATALUNYA

David Bricollé

David Bricollé

Balsareny es convertirà l’any que ve en l’epicentre de la cultura gegantera, en una data encara per determina. El municipi bagenc ha estat proclamat com a propera seu de la Fira del Món Geganter, iniciativa que promou l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i que arribarà a la seva setzena edició.

L’anunci s’ha fet aquest diumenge en el marc, precisament, de la celebració de la quinzena edició de la festa, que ha tingut lloc al llarg de tot el cap de setmana a La Ràpita. Es tracta d’un esdeveniment que arrossega una intensa activitat ja que, a banda de reunir desenes de parelles de gegants d’arreu de Catalunya, inclou un certamen firal amb parades d’expositors relacionats amb el món geganter, tallers, cercaviles i mostres de cultura popular.

No serà la primera vegada que la Fira del Món Geganter se celebra en un municipi de l’àrea d’influència de Regió7, ja que en edicions anteriors ja l’han acollida, entre altres, Sallent (el 2013), Puigcerdà (2015) i Castellterçol (2022).