Navarcles ha perdut aquest divendres Jacint Medina Fabregó, qui va ser mossèn de la parròquia durant gairebé una dècada i mitja i que hi va deixar una profunda empremta, ja que entre altres va ser una de les ànimes promotores de la construcció de la residència, on precisament ha mort a l'edat de 94 anys. Nascut a Vic el 24 de març de 1929, va exercir com a ecònom i rector a diferents parròquies del Bages durant 43 anys, del 1956 al 1999. Principalment profitós va ser el seu pas per la parròquia de Santa Maria de Navarcles, on va passar catorze anys i va contribuir activament a la fundació de la Residència de Gent Gran del municipi, centre on va anar a viure l'any 2016. S'havia jubilat quatre anys abans. L'any 2017, va publicar les seves memòries, Entre la terra i el cel, de més de 300pàgines. La missa funeral per mossèn Jacint Medina tindrà lloc a l’església parroquial de Santa Maria de Navarcles dimecres, dia 27 de setembre, a dos quarts d'onze del matí.  

Va rebre l’orde del presbiterat l'any 1953, quan va ser vicari de la parròquia de Sant Pere de Torelló i, un any més tard, de Sant Feliu de Torelló. Dos anys després, el 1956, es traslladà al Bages, on fou ecònom de Sant Martí de Torroella durant prop d'onze anys i va impulsar el camí cap al santuari de Joncadella. També va ser director espiritual del col·legi La Salle i de l’Institut Lluís de Peguera. Durant tres anys, exercí com a ecònom a Sant Vicenç de Castellet i l'any 1970 va arribar a Navarcles, on estaria catorze anys i hi faria arrels.

L'any 1984, deixà Navarcles i exercí com a rector de la parròquia de Crist Rei de Manresa durant quinze anys. Durant aquesta època va ser arxipreste de l'arxiprestat de Manresa, membre del Consell Presbiteral i del Col·legi de Consultors. També fou consiliari de la Federació diocesana de Viudes de Vic. L'any 1999, deixà el Bages i exercí com a rector de Santa Maria de Camprodon, entre altres càrrecs eclesiàstics del Ripollès.

Navarcles va ser, sens dubte, on va tenir un pas més destacat. Va impulsar la residència de gent gran del municipi, on ha residit aquests últims anys de la seva vida, i l'escola parroquial Santa Maria (l'actual institut), el casal i el consell parroquial, el casal de joves Mijac, i Càritas, a banda de les colònies i campaments. A més, era una persona estimada al poble i que va marcar la vida de molts navarclins i navarclines. Segons apuntava l'aleshores alcalde del municipi, Llorenç Ferrer, el dia de la presentació de les seves memòries al Teatre-Auditori Agustí Soler i Mas, mossèn Medina «va contribuir a renovar l'Església, va ser molt proper a la gent, va potenciar la comunitat parroquial, ajudava els pobres, i ha estat un capellà compromès amb el país».