Súria inaugura al cementiri el nou espai de dol en record dels nadons morts

El punt de record està presidit per una olivera i una placa amb versos del poeta surienc Salvador Perarnau  

Redacció

Súria ha inaugurat aquest diumenge el nou espai de dol en record dels nadons morts que s’ha habilitat al cementiri municipal, en un acte emocionant en què es va remarcar el valor d’aquest entorn com a lloc de record, recolliment i homenatge. La inauguració es va fer en el marc de la diada de Tots Sants.

Aquest nou espai de dol gestacional, perinatal i neonatal és ubicat a l’entrada del recinte, presidit per una olivera, flors i una placa commemorativa amb versos del poeta surienc Salvador Perarnau. La seva creació ha estat una iniciativa de l’Ajuntament de Súria, a petició de famílies afectades.

L’acte d’inauguració va anar acompanyat de dues interpretacions musicals i va acabar amb un simbòlic enlairament de globus. Al voltant de l’olivera van ser col·locats petits estels com a evocació dels nadons.

En el transcurs de la inauguració, l’alcalde Albert Coberó va manifestar que, amb el nou espai, es vol oferir un lloc a les famílies «per expressar el dol i compartir les seves emocions», a més d’intentar contribuir a reduir «l’estrès emocional» provocat per l’experiència del dol. Segons el batlle, el nou espai també expressa el reconeixement del municipi a «la força i la valentia de les persones que han viscut la pèrdua d’un fill o una filla». Per a Albert Coberó, «aquí es poden trobar oïdes disposades a escoltar, mans esteses per ajudar i cors que comparteixen el dolor»

En l’acte també hi van ser presents les regidores de Via Pública, Olga Tena, de Drets Socials, Esther Cabezos, i d’Igualtat, Montserrat Albacete. En l’habilitació del nou espai de dol hi ha participat la Brigada Municipal d’Obres i Serveis. D’altra banda, la celebració de l’acte d’inauguració va comptar amb el suport de l’empresa Mémora.

Accessos al cementiri durant la diada de Tots Sants

La Policia Local farà aquest dimecres 1 de novembre les tasques habituals de senyalització i control del trànsit per facilitar l’accés en vehicle privat fins al Cementiri Municipal en motiu de la diada de Tots Sants.

Com és habitual, els vehicles podran ser estacionats al voltant de l’entrada principal del Cementiri i a les zones d’estacionament del Solell del Barber, properes al carrer del Roser.

La Policia Local recorda a les persones que es desplacin fins al Cementiri en automòbil que no deixin a l’interior cap objecte a la vista i que s’assegurin de tancar les portes dels seus mitjans de transport.