Renfe deixa tirats una hora a l’estació de Castellbell passatgers d’un tren cap a Manresa

N’han fet baixar els viatgers i el comboi se n’ha tornat buit cap a Terrassa després de dir-los per megafonia que un altre ja els portaria

El tren que ha recollit els usuaris afectats ha tardat una hora, i entremig n’han vist passar un de llarg perquè no feia parada a Castellbell

Un tren aturat a l'estació de Renfe de Castellbell, en una imatge d'arxiu

Un tren aturat a l'estació de Renfe de Castellbell, en una imatge d'arxiu / ARXIU/S. R.

David Bricollé

David Bricollé

En una jornada, la d’aquest dijous, en què la circulació de la línia de rodalies R4 ha tornat a veure’s afectada per un robatori de cable a Martorell amb els consegüents retards a tot el servei, els passatgers d’un tren que havia d’arribar a Manresa a primera hora de la tarda han tornat a patir una d’aquelles situacions rocambolesques que es donen sovint quan hi ha aquestes incidències i que deixen el passatger desorientat i emprenyat.

En concret, ho han patit els d'un tren que ha sortit passada la 1 del migdia (amb aproximadament un quart d’hora de retard) del centre de Barcelona, que feia parada a totes les estacions i que, segons el temps de trajecte d’aquest recorregut, hauria hagut d’arribar a Manresa poc després de 2/4 de 3 de la tarda. A aquella hora, però, segons ha explicat una de les seves passatgeres a Regió7, el que ha fet el tren és aturar-se a l’estació de Castellbell i el Vilar i els han comunicat per la megafonia interna al centenar d’usuaris que hi anaven que n'havien de baixar i «i que ja ens recolliria un altre tren». Sense, però, ni tan sols especificar a quina hora i, per tant, quin seria el temps d’espera. Ni tampoc si aquest tren amb què havien de completar el viatge vindria des de Manresa o des de Terrassa. Ni quina era la causa de la incidència.

Al cap de pocs minuts el tren que havien hagut de deixar ha marxat de nou, buit, en direcció Barcelona. Per a més sorpreses, segons ha detallat la mateixa usuària, un quart d’hora més tard (poc abans de les 3) ha passat un tren provinent de Barcelona i que anava fins a Manresa, «però com que era dels que no paren entre Terrassa i Sant Vicenç ha passat de llarg», i el centenar de viatgers afectats ha hagut de continuar esperant a l’estació de Castellbell (tancada i barrada i sense cap personal a qui adreçar-se), «sense continuar sabent a quina hora havia de passar el tren que ens havia d’acabar de portar». De fet, i davant la manca d'informació i la incertesa que això els generava, alguns dels usuaris han acabat optant per trucar familiars o amics perquè els anessin a recollir amb cotxe, ja que continuaven ignorant com se’ls acabaria facilitant el servei. Finalment, els ha recollit a quarts de 4 de la tarda un tren dels que s’atura a Castellbell i han pogut arribar a la seva destinació (Sant Vicenç i Manresa) amb més d’una hora de retard, malgrat que entremig han vist passar de llarg un tren que també hi anava.   

Subscriu-te per seguir llegint