El centre del Geoparc a Sallent s’omple d’activitats durant el novembre i desembre

S’hi han programat diferents propostes que conviden a descobrir el territori i la geologia

La primera activitat va consistir en un circuit d’orientació per l’entorn del centre i de la Séquia.

La primera activitat va consistir en un circuit d’orientació per l’entorn del centre i de la Séquia. / BAGES TURISME

Redacció

El centre de visitants del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central s’omplirà d’activitats durant els mesos de novembre i desembre, amb l’objectiu de fomentar el coneixement del territori entre el públic d’una manera divertida i amena i explicar les seves singularitats geològiques. La primera proposta ja es va fer el cap de setmana passat i va consistir en un circuit d’orientació per l’entorn del centre i de la Séquia.

La següent activitat es farà aquest diumenge i consistirà en una passejada botànica per la zona per conèixer les plantes i els seus usos i virtuts. El dimecres 6 de desembre, dia festiu, s’hi farà un taller de sals de colors. Aquest taller és recomanat per a infants a partir dels 4 anys i permetrà aprendre què són els estrats i com es posen els uns sobre els altres. La programació seguirà el dissabte 16 de desembre, amb una caminada per la Séquia que, al llarg de 7,8 quilòmetres de recorregut, donarà a conèixer el patrimoni natural i històric d’aquest canal medieval a la zona del Bosc de la Sala. L’última activitat tindrà lloc el diumenge 24 de desembre i consistirà en un taller per pintar pedres nadalenques, durant el qual els infants podran aprendre quin tipus de pedres hi ha al territori. Totes les activitats requereixen inscripció prèvia a través del web de Bages Turisme.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal del Bages i president del Geoparc, Eduard Mata Riu, destaca que «és una oferta lúdica que pretén visualitzat aquest centre referent que funciona com a porta d’entrada per conèixer el Geoparc i la resta de la comarca. Aquestes activitats permeten atreure visitants i turistes de proximitat gràcies als múltiples atractius naturals, culturals, històrics, paisatgístics i gastronòmics que tenim al Bages».

El centre informatiu de referència del Geoparc

El centre de visitants del Geoparc es troba ubicat a l’antic CAT de Sallent, a l'antiga colònia minera de la Botjosa, és obert al públic tots els dissabtes, diumenges i festius de 2/4 de 10 del matí a 2 de la tarda. El centre ofereix informació sobre el Geoparc a través de 5 panells lluminosos i un audiovisual i vol ser la porta d’entrada i punt de referència per totes aquelles persones que visiten el Geoparc, oferint una visió global de la riquesa geològica del territori.

A través d’aquests panells s’hi pot conèixer quins són els principals valors geològics del territori, quins recursos turístics hi ha, els principals elements patrimonials i culturals i també què és un geoparc i com funciona la xarxa de geoparcs de la Unesco.