Sant Fruitós organitza una setmana d’actes per a l’eliminació de la violència contra les dones

Els carrers del municipi lluiran un cartell de sensibilització que han dissenyat dos joves del municipi  

La plaça de la Vila acollirà l'acte institucional amb la lectura del manifest de la diada

La plaça de la Vila acollirà l'acte institucional amb la lectura del manifest de la diada / Ajuntament de Sant Fruitós

Redacció

El 25 de novembre es commemora un any més el Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha programat diferents actes per tal de donar visibilitat i conscienciar sobre la xacra de la violència masclista en la nostra societat.

La primera de les propostes és l'exposició «Veïnes i Ciutadanes», que es podrà veure del 13 al 27 de novembre a l'espai CreArTec al Nexe - Espai Jove, una mostra realitzada per l’Institut Català de les Dones, que mostra la importància del paper de les dones a Catalunya en els moviments veïnals de la dècada dels setanta contribuint a resoldre la transició política a favor de la democràcia.

El dimarts 21 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda, a l'espai juvenil es realitzarà un taller per treballar l'iceberg de les violències. Aquesta activitat consisteix a identificar les diferents formes de violència masclista, tant aquelles més òbvies com els micro-masclismes que podem trobar en el dia a dia. Pel 24 de novembre, hi ha programada l'obra teatral «Sota teràpia», una comèdia de la companyia Paranys que ens situa en una sessió de teràpia on sorgeixen intercanvis d'experiències personals, desitjos, somnis i frustracions. L'espectacle serà a les 8 del vespre al Teatre Casal Cultural.

El mateix dissabte dia 25, a les 7 de la tarda a la plaça de la Vila, se celebrarà l'acte institucional amb la lectura del manifest de la diada amb la col·laboració dels joves de l'Institut Gerbert d'Aurillac i l'associació dones per Sant Fruitós. Els infants del servei socioeducatiu Cal Clic, presentaran un mural sota el lema de la campanya «Esborrem el Masclisme» a través d'art plàstic.

Al vespre serà el torn de la música amb el concert «Dones de paraula», una iniciativa cultural multidisciplinària que uneix música i literatura, de la mà i de la veu d'Anna d'Ivori, Maria Jacobs, Nerea Bassart i Txell Mas. Aquestes quatre compositores han posat melodia a obres de poetesses catalanes que abans mai s'havien musicat. Serà a les 8 del vespre al teatre Casal Cultural. El dimarts 28 de novembre a la biblioteca municipal se celebrarà la darrera de les activitats dels actes del 25N, el taller «Parlem de micromasclismes», a càrrec de Lídia Costa. L'activitat serà a les 7 de la tarda.

Durant la setmana del 25N pels carrers del municipi es podrà veure un cartell de sensibilització que han dissenyat dos joves del municipi i que es presentarà el dilluns 20 de novembre a les 6 de la tarda a l’equipament juvenil. Des del Nexe Espai Jove també s’ha programat la reunió mensual de Tribumamis, aquest 23 de novembre per parlar de la violència obstètrica i el divendres 24 una sessió de cinefòrum per debatre sobre els estereotips de gènere i els mites de l’amor romàntic.